Термін дії довідки про доходи (заробітну плату)

srok-deistvia-spr-o-dohodah

Всі довідкові папери мають фіксований період актуальності, оскільки відомості, зазначені в них, мають тимчасовий характер, постійно здатний до змін. За такої основи придатна довідка про доходи тільки деякий проміжок. У цій статті розберемося більш предметно, скільки дійсна довідка про доходи, чим обумовлюється її тривалість.

Діє довідка про заробітну плату один місяць з години її підписання керівником.

Термін придатності у довідки про доходи з податкової інституції становить 60 днів після складання.

В яких випадках важливий термін дії довідки про доходи?

Зазвичай термін дії довідки про доходи для банку залежить від спрямованості органу, що запитує листа. Термін дії довідки про заробітну плату важливий для:

  • Фінансових структур (кредитно-позикових центрів);
  • Соціальних служб (УПСЗН на дитячі допомоги, комунальну субсидію, визнання малозабезпеченості, наділення пільгами);
  • Біржі праці (становлення на облік, виплати);
  • Іноземних посольств (оформлення візи, підготовка до ПМЖ, РВП, туризм, бізнес-туризм).

У всіх перерахованих вище інстанціях вкрай необхідні "свіжі" показники, актуальні цифри. Надавши старі, легко отримати відмову, нерозумно втративши часові (і грошові) ресурси. Тому архіважливо заздалегідь дізнатися, скільки днів діє довідка про доходи фізичної особи в Україні на поточний рік. Точну інформацію рекомендується уточнювати саме в приймаючому департаменті, адже вимоги в різних сферах відрізняються.

Так, дані про зп для соцслужби дійсні 30 діб, для банку-кредитора - два тижні, для консульства - 3 міс. Розраховуйте, виходячи з кінцевої точки подачі пакету.

Що робити, якщо минув термін дії довідки про доходи?

Незважаючи на те, що 5 років зберігаються довідки про доходи (згідно з національним законодавством), при черговому запиті варто по-новому отримати довідку про доходи.

При її деактивації є два можливих шляхи вирішення:

1) Замовити нову, чекаючи 5-15 днів;

2) Купити в неліцензованій конторі підробку. Однак необхідно віддавати собі звіт, чим загрожує підробка довідки про доходи для кредитора, соцзабезу, міграційного відділу;

3) Взяти кредит без довідки про доходи.

Перший варіант займає час, відсуває заплановане на невизначений термін. А отримати гроші до зарплати можна в будь-який момент, не вдаючись до замовлень звітностей попередньо, завдяки мікрофінансовим організаціям з лояльними вимогами. Так, сервіс онлайн-кредитування MyCredit фінансує на фундаментальних принципах:

  • Різні групи населення (безробітних, студентів, мам у декретній відпустці, з низьким достатком, із заборгованостями в інших МФО/банках);
  • Швидко (за 15 хв в день звернення);
  • Просто (без надання документів, сканованих копій, потрібен тільки номер паспорта, ІПН, відкритого банківського рахунку);
  • Віддалено (весь процес відбувається через мережу, без особистої присутності в представництві);
  • Цілодобова технічна підтримка в особі кваліфікованих менеджерів, які з радістю відповідають на питання, допомагають вирішити складні ситуації;
  • Без підключення третіх суб'єктів (поручителів, родичів);
  • Надійно (позитивну відповідь отримують 95% заявників.
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи