Валютні кредити в Україні - чи варто брати?

credit-valuta

Чи варто брати позику у валюті і де зараз це можна зробити в Україні? Які особливості кредитування при валютному кредитуванні і на що варто звернути увагу? І головне, що варто з'ясувати, як поводитися, якщо за заявкою було відмовлено, а для вирішення проблеми терміново потрібні кошти?

Сьогодні система кредитування в Україні поступово виходить з кризи (в тому випадку, якщо кредитором виступає банк) і самі продукти стають поступово доступніше - до клієнтів виставляється менше вимог, умови договорів - легше і «дешевше», а процедура оформлення - простіше. Але не з усіма продуктами відбувається так - валютні кредити в Україні отримати як і раніше складно. Чому так:

  • Для фізичних осіб встановлено заборону для оформлення;
  • Кредит валютний доступний тільки для юридичних осіб.

Але і у видачі позик для юридичних осіб не все так просто, діють певні обмеження і особливості, а саме:

  • Гроші можна отримати тільки на конкретні цілі: купити обладнання для бізнесу, збільшити капітал (оборотний), взяти агрокредит або оформити експрес позику;
  • Відсоткова ставка при цьому не фіксована і в кожному випадку буде встановлена індивідуально в залежності від типу угоди. Наприклад, по агропозиці мінімум складе 4%, а експрес-кредитування - від 23%;
  • Обов'язково потрібно внести початковий внесок у розмірі мінімальних 30%;
  • Оформлення неможливо без надання повного пакета документів;
  • Часто угода супроводжується внесенням застави у вигляді нерухомості (іпотека) або самого устаткування;
  • На процедуру доведеться витратити досить багато часу і швидко отримати кошти на рахунок не вийде.

В Україні валютний кредит взяти можливо в Ощадбанку, Кредобанку, Укргазбанку, Укрсіббанку.

Якщо ви вже боржник по валютній позиці - платити її чи ні?

Якщо у вас вже є позика в іноземній валюті, яку не погашено, платити її обов'язково потрібно. Позбутися від валютного кредиту неможливо ні посилаючись на погіршення економічного становища в країні, ні на зарплату в гривнях, ні на великі щомісячні витрати (які з кожним місяцем стають все більше). При цьому після економічної кризи 2013 року деякі українці намагалися в судовому порядку отримати законне право не платити борг або погашати валютні кредити гривнею. Останнє може бути тільки в тому випадку (якщо встановлено судом):

  • У тексті самого договору передбачена оплата в національній валюті (як альтернатива);
  • Якщо виявилося, що у кредитора немає ліцензії на використання валюти - погашення можна не проводити.

У всіх інших випадках оплата повинна проводитися тільки в іноземній валюті, вказаній у договорі.

Що ж стосується виплати іпотечних зобов'язань, по ним боржник також повинен платити. Обмеження діє тільки на конфіскацію майна кредитором (встановлений мораторій), при цьому подання позову на стягнення заборгованості в грошовій формі буде законним.

Як вчинити з оплатою, якщо борг вже є?

Що робити з валютним кредитом, якщо є заборгованість і кредитор (особисто або через колекторські компанії) щодня про неї нагадує і вимагає погасити всі вже сьогодні? Є два варіанта:

  • Знайти гроші і повернути всю суму відразу;
  • Домовитися про часткове погашення, бажано з припиненням відсотків на цей період.

Не платити валютний кредит в Україні неможливо без згоди банку, інакше доведеться переплачувати великі штрафи, зіткнутися з колекторами і брати участь у судових розглядах.

Спробувати позичити необхідні кошти у родичів - можливо, але реально це буде тільки тоді, коли заборгованість невелика. В іншому випадку доведеться витратити чимало часу і втратити ще кілька сотень гривень (в еквіваленті) на відсотках.

А ось реструктуризація валютних кредитів в Україні - законний, вигідний і зручний спосіб погасити борг без переплат і переживань. Як це робиться:

1. Боржник звертається до кредитора з письмовою заявою.

2. У заяві вказується: номер договору; сума боргу на момент написання заяви; причина несплати; реальна пропозиція з тим, як боржник збирається платити (коли, якими частинами, скільки готовий внести вже сьогодні); вказівка джерела доходу на час «розстрочки»; надання всіх документів, що підтверджують дохід (якщо щось змінилося);

3. Бажано перед зверненням, щоб переконати компанію в своїх намірах, вже погасити борг частково - це підвищить шанси на схвалення заяви і проблема з валютним кредитом буде практично вирішена.

4. Надіслати документ за юридичною адресою головного офісу компанії або передати через співробітника, поставивши підпис і штамп вихідної дати на своїй копії.

Якщо отримано позитивний результат або ви прийняли рішення вносити оплати самостійно, залишилося знайти потрібну суму.

Варіант взяти онлайн кредити в Україні - оптимальний спосіб вирішити проблему швидко і не втрачати на відсотках.

Отримати мікропозику на суму до 10 000 грн можна в Майкредіт на таких умовах:

  • Мінімальний вік позичальника - 18 років;
  • Потрібен тільки паспорт громадянина України та ІПН;
  • Без прив'язки до офіційного працевлаштування;
  • Неважливо, скільки ви заробляєте;
  • Оформлення займає не більше 15 хвилин;
  • Потрібна тільки картка банку України для отримання коштів на рахунок (які клієнт отримує миттєво);
  • Попередню суму боргу можна дізнатися ще до подачі заявки за допомогою кредитного калькулятора.

Мікрокредитування допомагає швидко вирішувати проблеми з фінансами навіть в тих випадках, якщо потрібно оплатити позику в іншій компанії. По суті - це теж борг, однак, він обійдеться «дешевше» і допоможе не псувати кредитну історію ще більше і стабілізувати ситуацію, щоб повернутися в графік платежів.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи