Де взяти гроші без повернення в Україні?

dengi-bez-vozvrata

Ситуації, коли терміново потрібні гроші без повернення, можуть зустрічатися в житті кожного українця, особливо коли мова йде про пересічних громадян, бюджетників, людей, що живуть на соціальну допомогу та інших вразливих категоріях населення.

Коли накопичуються борги по комуналці або мають бути серйозні витрати, які не вкладаються в звичний бюджет сім'ї, багато хто замислюється: де взяти гроші терміново без повернення в Україну. У цій публікації ми розглянемо відомі способи взяти гроші без повернення, проаналізуємо наскільки це доцільно та чи є сенс ризикувати.

У родичів та знайомих

Перший, хто може дати гроші без повернення, це, безумовно, близька людина — друг, родич, колега, сусід. У канву нашої ментальності укладаються подібні традиції, коли за фінансовою підтримкою звертаються до близьких. Але це нерідко стає «яблуком розбрату» в сімейних відносинах. Як говоритися, позич одному стільки, скільки готовий йому пробачити, оскільки практика показує: коли потрібні гроші без повернення, в першу чергу йдуть за допомогою до батьків, кумів, сватів.

Деякі практикують підписання розписки, що зобов'язує повернути борг до певного дня, але такі документи, як правило, не мають юридичної сили та не є підставою для судового позову.

У ломбарді

Якщо друзі-родичі не в змозі допомогти, ще один перевірений варіант — закласти майно в ломбард або комісійний магазин. При такій співпраці обов'язковий предмет застави. Зазвичай їм виступають срібні та золоті прикраси, коштовне каміння, раритетні цінності. Ломбарди також беруть комп'ютерну техніку, смартфони, фотоапаратуру, електроінструмент.

Отримання грошей без повернення передбачає ігнорування викупу, збиток від якого вже включений у вартість, і кредитор не програє при будь-якому результаті. Це обумовлено тим, що оцінювач спочатку, покриваючи ризики від недобросовісних клієнтів, занижує видається суму, яка стає нижчою за ринкову в два-три рази. Виходить, вигідніше продати речі через дошки оголошень, витративши трохи більше часу, ніж втрачати у фінансовому еквіваленті.

У банках та МФО

Деякі авантюристи для себе вирішують, що можна взяти гроші без повернення в Україну в банківських структурах та мікрокредитних компаніях. Найчастіше використовують найбільш лояльних кредиторів, готових надати позикові кошти на мінімальні вимоги.

Не платити кредит банку вирішується майже третина позичальників, чиї заборгованості вважаються безповоротними. Також деякі вирішуються кинути МФО, ігноруючи свої обов'язки за договором. Боржники посилаються на строк позовної давності, який в нашій країні дорівнює трьом рокам. Однак прочитавши нормативні акти більш уважно, можна виявити, що кредити сторона залишає за собою право подавати в суд навіть по закінченню трирічного періоду. Питання полягає виключно в рентабельності судових розглядів. Навіть якщо клієнту-боржнику пощастило та банк не висував претензій, його кредитна історія буде зіпсована, а ім'я потрапить в «чорний список».

Кращі умови отримання та погашення позик — в MyCredit

Найпростіше оформити грошову позику в сервісі Майкредіт, який встановлює мінімальні вимоги при кредитуванні населення. Так, взяти гроші на картку можуть:

Головне — бути повнолітнім громадянином України.

Надіслати онлайн-запит можна в будь-який час (навіть вночі) без прив'язки до певного місця: весь процес оформлення відбувається онлайн та займає не більше 15 хвилин.

Компанія МайКредіт створила також м'які та прозорі умови повернення коштів. По-перше, можна самостійно вибрати комфортний термін фінансування, розраховуючи на персональні обставини. По-друге, є безкоштовна послуга пролонгації, що дозволяє без шкоди якості кредитної історії продовжити дію угоди, якщо немає можливості внести готівку в рахунок боргу. Таким чином, онлайн-сервіс надає всі умови для комфортного та безболісного погашення позики, щоб у клієнтів не виникало труднощів при тривалих фінансових проблемах.

img
Ксенія Полторацька Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи