Як розрахувати споживчий кредит?

kak-rasschitat-potreb-kredit

При кредитуванні майбутніх позичальників особливо важливо вміти розрахувати суму споживчого кредиту, його щомісячний платіж, загальний розмір переплати. Це дозволить в першу чергу тверезо оцінити свої фінансові можливості, а також заздалегідь планувати сімейний бюджет та витрати.

З цієї публікації дізнаємося, як правильно розрахувати споживчий кредит, які компоненти в нього входять та грають головну роль.

Основні складові кредиту

Щоб грамотно розрахувати кредит на споживчі потреби, необхідно спочатку визначити складові елементи, що впливають на результат. Розглянемо їх нижче.

  1. Сума — ключовий параметр, від якого залежать інші показники. Він головним чином впливає на кінцевий розмір виплат.
  2. Період фінансування — ще один важливий показник, здатний як збільшити, так і зменшити щомісячну виплату.
  3. Відсоткова ставка — може бути фіксованою або плаваючою.
  4. Спосіб погашення: ануїтетний, диференційований або змішаний.
  5. Наявність комісій також впливає на розмір платежу.
  6. Страхування заборгованості.

Щоб повністю розрахувати вартість споживчого кредиту, необхідно також враховувати вимоги до позичальника, перелік документів, запитуваних менеджером, а також наявність забезпечення та додаткових гарантій.

Як найпростіше робити обчислення

Раніше, перед тим як розрахувати процентну ставку по кредиту, доводилося залучати до процесу знаючу людину, оскільки далекому від кредитно-фінансової сфери людині доведеться вкрай непросто.

Благо тепер, щоб розрахуватися процентної ставки платежу за споживчим кредитом, досить ввести в пошукову рядок «кредитний онлайн-калькулятор» та перейти по одному з перших посилань, запропонованих гуглом.

Необхідно уважно заповнювати поля запиту, оскільки одна помилка в цифрі може істотно спотворити результати.

Приклад розрахунку

Для наочності докладаємо приклад розрахунку повної вартості споживчого кредиту, який отримав умовний громадянин Н.

Маємо: 300 000 грн на 18 місяців при ставці 15% річних та ануїтетною схемою погашення боргу. Провівши нескладні розрахунки, отримуємо, що щомісячна плата є однаковою на весь термін і становить 18 715 грн. За період кредитування клієнт віддасть банку 336 856 грн, переплата становить відповідно 36 856 грн (майже 13% від суми позики).

В MyCredit — гроші без прихованих комісій

Звертаючись за позиковими коштами в сервіс MyCredit, користувач не повинен заздалегідь розраховувати відсотки та інші параметри, оскільки на платформі представлений кредитний калькулятор онлайн, який самостійно підраховує суму до сплати та дату погашення. Провести онлайн розрахунок споживчого кредиту досить легко: скориставшись повзунком, виберіть потрібну суму й термін кредитування, а система моментально покаже підсумкові параметри.

У Майкредіт особливо цінують простоту та прозорість, тому до складу отриманого результату входять виключно тіло кредиту й відсотки за його користування, виключені будь-які комісії та інші додаткові витрати.

img
Ксенія Полторацька Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи