Як скласти графік погашення кредиту?

grafic-plategey

Кожен кредитний договір має доповнення - розрахунок графіка погашення кредиту. У ньому описуються наступні пункти:

  • Дата і сума оплати;
  • Два стовпці - "тіло" позики і окремо відсотки за користування;
  • Погашення достроково;
  • Залишок на кінець періоду.

Зазвичай фінансова структура бере на себе скласти графік погашення кредиту. Інформація в ньому наочно показує позичальникові, коли і скільки він зобов'язаний повернути компанії. Від клієнта потрібно єдине - дотримуватися умов в обумовлений час.

У цій статті детально розглянемо, як скласти графік платежів по кредиту, які види існують, що краще для клієнта.

Які бувають графіки погашення кредиту?

В кредитно-фінансовому секторі графіки погашення кредиту можуть бути двох типів:

  • Ануїтетний. Сума плюс відсотки ділиться рівними частинами на термін фінансування. Добре підійде для короткострокових позик, мікропозик до зарплати. Мінус: при достроковому погашенні враховуються відсотки за весь період, оскільки вони вже входять в підсумкову суму;
  • Диференційований. У першій половині платити треба більше, у другій - менше, оскільки відсотки нараховуються на залишок. Мінус: завжди різні цифри. Відмінно підходить для довгострокових контрактів. Як приклад, іпотека, автокредит, бізнес-кредит.

При всіх відмінностях термін позовної давності по кредиту в банку при ануїтеті і класиці не відрізняється.

Як погасити кредит, якщо немає грошей?

При тотальному безгрошів'ї, коли планові витрати змінюються незапланованими, і немає проміжків між ними, погасити кредит самостійно практично неможливо. Саме для таких непростих ситуацій працює сервіс онлайн-кредитування MyCredit, який кредитує населення України на особливо м'яких і лояльних умовах. Діє два пакети пропозицій: для нових клієнтів до 6000 грн, для повторних до 12000.

Перевага даної платформи полягає в тому, що на сайті активний кредитний калькулятор, куди потрібно ввести бажану суму і період закінчення, а система сама зможе розрахувати графік погашення кредиту онлайн, і докладно розпише підсумковий розмір платежу, плати за користування і термін виплати.

Якщо виникли труднощі, до встановленого дня, в особистому кабінеті можна безкоштовно замовити послугу - пролонгація кредиту, що дозволяє продовжити термін дії контракту.

Таким чином, за допомогою Майкредіт ви зможете уникнути прострочення платежу за банківською позикою і, вирішивши фінансові труднощі, спокійно повернути гроші без переплат.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи