Які банки дають кредит на нерухомість?

credit-na-nedv

Купити нерухомість своїми силами практично нереально простому жителю України. Ціни по країні значно відрізняються: в провінційних містах квартири в кілька разів дешевше, ніж у столиці. Але в будь-якому випадку багатьом українцям потрібне додаткове фінансування, щоб придбати житло. Багато хто не знає, які банки дають кредит на житло, які умови пропонують і як отримати схвалення по іпотечній позиці.

Такий вид позики, як правило, пропонують великі банки державного масштабу. Вони дозволяють собі давати в борг великі суми на кілька років. Ймовірність їх банкрутства - мізерна, тому вони пропонують довгострокові позики на нерухомість.

Банки України, які дають кредити на нерухомість

Ми склали таблицю, де представлені банки, що дають кредити на нерухомість, їх основні правила і вимоги до споживачів.

Банк Відсоткова ставка, % Cума кредиту, грн Термін кредитування, років Умови
PrivatBank 14,32 100 000-2 млн До 20 Перший внесок - 25%; довідка про доходи за півроку
Ощадбанк 20,49 20 000-10 млн До 20 Разова комісія - 1,5%; офіційна робота
Kredo Bank 17,5 До 3 млн До 20 Застава; офіційне працевлаштування
Укргазбанк 22,5 10 000-1,5 млн 1-20 Додаткові комісії, офіційна робота
Піреус банк 19,99 300 000 - 3 млн До 15 Разова комісія 1% плюс 500 грн; перший внесок від 50%; довідка з роботи за півроку

Ті банки які дають кредит на нерухомість, мають як і схожі умови, так і різні. Приблизно однакові параметри на період і суму, ставки відрізняються не принципово. Але одні вказують придбане житло предметом застави, другим досить сумлінного поручителя, треті висувають плаваючу ставку. Тому кожному потрібно приймати рішення у виборі організації, покладаючись на свої обставини та можливості.

Зверніть увагу, що параметри можуть бути іншими, в залежності від того, на якому ринку купується нерухомість: первинному або вторинному.

Умови повернення взятої суми

Щоб не виникло проблем з іпотекою, потрібно регулярно вносити платежі, встановлені персональним графіком. Компанія може запропонувати такі способи виплати:

  • Ануїтетний, який означає рівні оплати протягом усього періоду;
  • Класичний (або диференційований), який передбачає основне навантаження на початок, поступово зменшуючи обсяг відсотків.

Чи ризикує позичальник попрощатися з нерухомістю у разі проблем з кредитором?

  • Якщо за рік не внести платежі 3 рази або загальна заборгованість становить 5% від розміру боргу, клієнта може чекати суд із банком;
  • За рішенням виконавчого органу нерухомість може бути продана на аукціоні, якщо боржник програв справу; а якщо виграв - узгоджується оновлений графік платежів та застава не стягується.

Де взяти, якщо банк відмовив?

Якщо не вдалося отримати кредит в банку, можна звернутися за фінансовою підтримкою в інші організації:

  • Взяти кредит готівкою у приватних осіб;
  • У знайомих або родичів;
  • Небанківські організації. Звичайно, всю необхідну суму тут отримати не вийде, проте, якщо не вистачає до 10 000 гривень, це буде зручний і швидкий спосіб. Наприклад, MyCredit оформляє позики без довідок і документів, крім паспорта та коду. Також не потрібно заставне майно або дані членів сім'ї. Весь процес відбувається онлайн за 20 хвилин.
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи