Які документи потрібні для отримання довідки про доходи?

documentu-dly-spravki-o-dohodah

Дані про зарплату потрібні практично скрізь, коли мова йде про грошові угоди, державні пільги, держпрограми, виїзди за кордон. Це офіційний папір, що підтверджує актуальний рівень платоспроможності людини. Взяти такий документ можна в різних інстанціях (в бухгалтерії підприємства, в податковому органі, фіскальній службі). Перед подачею заяви на видачу відомостей необхідно ознайомитися з важливими нюансами:

На ряду з цими, залишається актуальним питання: які документи потрібні для заповнення довідки про доходи. Це важливо знати спочатку, щоб заощадити часовий ресурс, і отримати бажане з першої спроби. Перерахуємо, які документи потрібні для отримання довідки про доходи:

  • Цивільний паспорт, картка резидента (для іноземців);
  • Ідентифікаційний код;
  • Електронний цифровий підпис (готується попередньо, звертаючись дистанційно).

Чи можна отримати довідку про доходи без паспорта?

Законним шляхом отримати довідку про доходи без пред'явлення посвідчення особи не вийде, адже воно входить в документи для довідки про доходи як основний елемент. Більш того, він є обов'язковим при будь-яких(!) угодах, пов'язаних з фінансами. Замінити водійськими правами, студентським квитком, пенсійним не вийде.

Однак функціонують нелегальні контори, що обіцяють "зробити" її за 500-1000 гривень, не надаючи документи на довідку про доходи. Це сумнівна пропозиція, від якої слід моментально відмовитися, адже зазначена інформація перевіряється по базах даних. За кодом підприємства "фіскальники" перевіряють реальні відрахування.

При хорошому розкладі вам просто відмовлять в послузі, при поганому - напишуть заяву в поліцію, ретельна перевірка, розгляд, проблеми із законом. Максимальне покарання - тюремне ув'язнення до двох років. Мінімальне - штраф у розмірі до 70 мінімальних окладів.

Підсумуємо.

Якщо виникла гостра необхідність у відомостях про прибутки для банку-кредитора з метою кредитування, то не варто даремно витрачати час і сили. Зараз діє безліч мікрофінансових організацій, що надають кредит без довідки про доходи та поручителів. Частина з них - в режимі онлайн, тому немає необхідності їх запитувати.

Сервіс онлайн-кредитування MyCredit пропонує швидкі мікропозики на будь-які цілі за 15 хв з мінімум паперів - ввести серію/номер, ІПН і банківську картку в міні-анкеті. Гроші зараховуються на рахунок моментально без зайвих рухів тіла та попередньої складної підготовки.

Завдяки таких інтернет-сервісів кредитування стало простим одноденним процесом, доступним кожному студенту, пенсіонеру, безробітному, людині з низьким достатком, і навіть боржникам, яким відмовляють банки.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи