Які документи потрібні для споживчого кредиту?

dokum-dlya-potreb-kredita

Не секрет, що отримати кредит в банку набагато складніше, ніж в інших фінансових організаціях через багатоступеневі перевірки та бюрократичну складову, основу якої складають документи, необхідні для отримання споживчого кредиту. Кожна компанія встановлює свої правила, через що виникає плутанина та помилки щодо обов'язкової документації. Тому в цій публікації розглянемо, які документи потрібні для оформлення споживчого кредиту в різних типах організацій-кредиторів, а також з'ясуємо, де простіше отримати позику та чи можливий кредит по одному документу.

Які документи необхідні для оформлення споживчого кредиту в банку?

Як вже говорилося, кожен кредитор встановлює персональний перелік документів на споживчий кредит, проте спостерігаються загальні тенденції. Майже всі кредитори вимагають надати:

  • посвідчення особи;
  • ідентифікаційний код;
  • довідку про доходи;
  • відомості про працевлаштування, стаж на останньому місці;
  • право власності на рухоме/нерухоме майно;
  • угоду з особою-поручителем;
  • інші документи на розсуд менеджера.

Незважаючи на це, є й індивідуальні вимоги. Наприклад, в документи на споживчий кредит в Райффайзен банк обов'язково входить страхування життя. Також заявник повинен бути власником зарплатної або пенсійної картки Аваль-банку. Аналогічно в документи для споживчого кредиту Sense Bank також входить обов'язкова страховка на випадок втрати працездатності або джерел для існування.

Таким чином, українські банківські структури вимагають практично однакові документи для отримання кредиту, формуючи повний портфель документації, зібрати який може не кожен бажаючий позичальник.

Список документів для подачі заявки в МФО

Список документів для споживчого кредиту в організаціях мікрофінансового сектора куди простіше й менше, ніж у банків-кредиторів, що обумовлено меншим обсягом позикових коштів та іншим профілем спрямованості.

Так, в більшості МФО оформляють споживчий кредит за двома документами, в число яких входять:

  • внутрішній паспорт;
  • ІПН-код.

Окремі представники сфери мікрокредитування можуть запитувати дані про заробіток, однак зазвичай досить непідтверджених офіційно відомостей.

Також споживчий кредит з мінімальним пакетом документів можна оформити без надання оригіналів та особистої присутності. Віддалений підхід використовують сервіси онлайн-кредитування. Як спосіб ідентифікації особистості застосовують верифікацію банківського рахунку, а система безпеки захищає від спроб шахрайства і кібер-крадіжок.

Mycredit — мінімум документів на споживчий кредит!

Серед безлічі онлайн-сервісів, що надають фінансову підтримку з мінімум документів, найбільш вигідно виглядає MyCredit, готовий надавати кредит за паспортом та номером ІПН всім повнолітнім громадянам України:

Тому взяти споживчий кредит по 2 документам на порталі можуть студенти, пенсіонери, інваліди та інші фінансово нестабільні категорії населення. Це підтверджує статистика прийнятих заявок, де позитивну відповідь отримують більшість запитів.
Щоб оформити кредит онлайн на картку, не потрібно фотографувати сторінки паспорта, сканувати його та завантажувати зображення на сайт. Для успішної подачі онлайн-запиту досить ввести дані, а саме серію й номер ID-карти та ІПН.

Важливо не тільки правильно вказати цифри, але й верифікувати персональну банківську картку, без якої неможливо здійснити ідентифікацію особи та приналежність рахунки.

Процедура заповнення максимально проста та швидка: подати заявку та отримати гроші можна за 10-15 хвилин, не покидаючи квартири, на відміну від традиційних походів в банк по кілька разів, які можуть займати тижні.

img
Катерина Колечко Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи