Які МФО та банки пробачають борги?

kakije-mfo-proshajut-dolgi

Чи правда, що банки пробачають борги? Це питання хвилює позичальників, які залишилися без заробітку в умовах економічної кризи та потрапили в складну ситуацію. Сьогодні кредити стали доступнішими, ніж кілька років тому, тому українці часто беруть позики з метою придбати життєво необхідні товари. Багатьом добре відомо, що при наявності прострочень можуть виникнути серйозні проблеми.

Як банки працюють з боржниками?

При простроченні кредиту боржник може стикнутися з натиском займодавця, який чиниться через телефонні дзвінки, смс-повідомленя, надсилання листів зі всілякими погрозами та вимогами про негайне внесення щомісячного платежу. При цьому заборгованість за кредитом швидко зростає через нарахування відсотків, штрафів та пені, і через місяць прострочення істотно збільшиться. Тому питання про те, чи прощають МФО та банки борги, стає особливо актуальним.

Чи можливо списання заборгованості за банківським кредитом?

Неможливість обслуговувати кредитний договір — поширена проблема, викликана з різними причинами, тому позичальникові потрібно заздалегідь знати, кому банки прощають борги, та правильно оцінювати свої можливості. Якщо клієнт стає неплатоспроможним й не погашає відсотки і тіло, кредит вважається безнадійним. Чим більше проблемних позик, тим вище навантаження на капітал, тим менше інвесторів готові вкладати гроші в розвиток, тому банки можуть піти назустріч позичальникові та списати борги по кредитах.

Що зробить банк?

Утилізація боргів — виняткова процедура, на яку змушений йти банк. Якщо боржникові нічим повертати взяті кошти, фінансова установа не відразу піде на поступки. Спочатку на тіло будуть нараховуватися відсотки й штрафні санкції. Коли стане зрозуміло, що позичальнику, у якого є кредит з простроченням, дійсно нема чим платити, йому можуть запропонувати:

  • скасування штрафів;
  • реструктуризацію позики зі зменшенням розміру платежу;
  • кредитні канікули, щоб зупинити нарахування відсотків;
  • оформити особисте банкрутство.

Коли списують борги?

Якщо згоди між фінансовою установою та боржником не досягнуто, відбувається списання заборгованості. Кому пробачать борги по кредитах? Списання можливо, якщо:

  • настала смерть позичальника;
  • боржник пропав та визнаний зниклим безвісти;
  • у особи, яка взяла позику, відсутнє ліквідне майно;
  • сума боргу маленька, тому його «вибивання» обійдеться дорожче;
  • є обставини непереборної сили, що перешкоджають обслуговування позики;
  • минув термін позовної давності.

Список мікрокредітних компаній, готових забути про фінансові зобов'язання клієнтів, відсутній в принципі. Цікавлячись, які МФО прощають борги, не розраховуйте на обнулення заборгованості, адже онлайн-сервіси, на відміну від банківських структур, фінансують клієнтів зі своєї кишені.

Що робити позичальникам?

Через списання кредитних боргів позичальнику доведеться нервувати протягом тривалого часу. Процедура ще й невигідна для боржника, оскільки псує кредитну історію, в результаті чого він не зможе оформити позику в банку. Тому оптимальним виходом стане звернення в МФО MyCredit, щоб взяти кредит з поганою кредитною історією, і з його допомогою погасити заборгованість.

Сервіс видає позики в розмірі від 100 до 12000 грн на термін до одного місяця, що дозволить ліквідувати розрив між одержуваним доходом та розміром прострочення. Ми піклуємося про фінансове благополуччя клієнтів, тому видаємо мікропозики з можливістю пролонгації, якщо у вас тимчасово не опиниться потрібної суми для закриття. Оформити швидкий кредит онлайн з зарахуванням грошей на карту можна на сайті компанії, вказавши в заявці прізвище, ім'я, по батькові, ІПН, номер банківської картки та мобільного телефону для зв'язку з оператором. Протягом 20 хвилин рішення буде прийнято, і гроші надійдуть на картку.

img
Альбіна Марченко Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи
І читайте мілким шрифтом, що там по просрочках, бо потім без штанів залишитесь!
Сервисы, выдающие небольшие займы, предлагают должникам несколько сценариев: пролонгацию, реструктуризацию, рефинансирование. Идите на контакт со своим кредитором — и вы найдете решение.
Якщо мова про невеликий кредит, коли недоцільно витрачати багато часу і грошей на його вибивання, то це схоже на психологічну гру хто кого: або боржнику набридне тиск банку, або банк замахається дзвонити