Хто найбільший боржник України?

dolgnik

Сьогодні багато українців, які користуються позиковими фінансами, переживають про несвоєчасні платежі й заборгованості. Адже ніхто з них не застрахований від втрати працездатності або, банально, місця роботи. Тому багато хто боїться або з побоюванням звертається за кредитними коштами. Але панікувати завчасно не варто.

Нещодавно стали відомі імена найбільших боржників України. БІЗНЕС виділив першу двадцятку у своїй публікації "Бізнес задзеркалля".

Була проведена точна оцінка боргу бізнесменів перед банківськими структурами та іншими кредиторами (як іноземними, так і національними), а також порівняли борги з вартістю їх заощаджень, зафіксованій в достовірних джерелах про майно найзаможніших комерсантів України.

"Найбагатші представники України в дійсності жебраки. Виходячи з поточного стану їхніх справ, вони навряд чи зможуть погасити накопичену заборгованість ", - пише БІЗНЕС.

  • Найбільшу заборгованість має І. В. Коломойський, повна сума якої становить понад 16 млрд доларів, в той час як вартість його володінь - злегка вище 1 мільярда.
  • Акціонер Індустріального Союзу Донбасу Сергій Тарута також заборгував великі гроші державі, а саме 3 мільярди доларів. Майже стільки ж повинен і К. Жеваго - засновник "Ferrexpo".
  • У рейтинг найбільших боржників потрапили Андрій і Сергій Клюєви, борг яких - майже 1,5 мільярда доларів. Рінат Ахметов заборгував 5,2 млрд дол.
  • У топ також потрапили сім'я Гута, що представляють холдинг "Мрія". Вони заборгували 1,3 млрд дол. Представник корпорації "Донецьксталь" В. Нусенкіс винен бізнесу 1,1 млрд дол. Власник мережі "Ельдорадо", торгового центру "Гулівер" та фінансової установи "Михайлівський" В. Поліщук має борг у розмірі 800 млн дол, а Станіслав Березкін з групи "Креатив" - 700 млн дол.

Решта бізнесмени винні державі менше. Так, наприклад, Юрій Іванющенко, акціонер "Азовзагальмаш" має боргове зобов'язання в сумі 550 млн дол, а власник "Сільпо" Володимир Костельман - 400 млн. Також в список потрапив і Леонід Клімов. Він винен майже 350 млн дол. У список потрапили і інші заможні бізнесмени.

Основною рушійною силою їх фінансових імперій були кредитні кошти, які вони залучали з бюджету України і в закордонних компаніях.

Загальна кількість боргів, які перераховані вище підприємці повинні повернути кредиторам, в тому числі і державі, становить 40 млрд дол. А сума траншів МВФ, які сподівалося отримати український уряд до кінця 2019 року, налічує ледь 10 млрд дол.

Як вони будуть вирішувати існуючі проблеми з позикодавцями, покаже час. Але одне ясно - позбавляти володінь їх ніхто не збирається. Хто б міг подумати, що можна бути мільярдним боржником в доларовому еквіваленті, і не бути притягнутим до відповідальності. Перераховані суми шокують простого українця, який переживає за умовну тисячу в кредит. А суми-то різні.

Як показує практика, боятися кредитів не варто. Головне, вміти правильно і спритно маневрувати фінансовими активами. Друге золоте правило - не брати більше, ніж здатні повернути. І не варто забувати, що при виникненні грошових труднощів вам запропонують різні шляхи вирішення.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи