Де дають кредит неповнолітнім?

credit-nesover

Гроші можуть знадобитися всім без винятку, незалежно від віку. Буває, що в юному віці фінансова допомога теж може знадобитися, а взяти її просто немає звідки, оскільки, навіть кредити онлайн з 18 років.

Важливо знати, де можна взяти гроші неповнолітньому, оскільки ситуації бувають різні.

Не у всіх батьків є можливість допомогти дитині, навіть якщо дуже хочеться. Знайти роботу в такому віці теж не завжди легко. Та й до того ж багато людей 16-17 років - студенти, а навчання вимагає серйозної уваги і сил.

Умови кредитування неповнолітніх до 16 років

Кредит до 16 років в офіційних банківських або кредитних організаціях України отримати не можна.

Якщо ви побачили рекламу або пропозицію про кредитування для такого віку - швидше за все це шахрайські організації. Наслідки можуть бути непередбачуваними:

  • якщо це сума під заставу - вимагатимуть дорогу річ, яку є ризик не отримати назад;
  • високі відсотки, вище, ніж у будь-якому іншому кредитуванні;
  • невиплата може спричинити за собою загрози самому позичальникові або його близьким.

Будьте обережні, не піддавайте небезпеці себе і близьких.

Що говорить Закон?

Питання про те, чи дають кредит неповнолітнім в Україні, чітко регулюється законодавство, згідно з яким гроші для осіб, які не досягли 18-ти років, не видаються.

Це стосується всіх фінансових структур: банків, МФО, ломбардів. Кожна компанія стверджує мінімальний вік відповідно до внутрішнього регламенту, однак, він не повинен бути менше 18 років.

Мають місце і спроби обійти закон. Якщо в банку це зробити практично неможливо, оскільки заявник особисто приходить до відділення і пред'являє документи, то в сервісах інтернет-кредитування трапляються такі ситуації.

Коли оформляється кредит без паспорта, а лише заповнюється заявка з даними, і кредитор не бачить потенційного клієнта особисто - ситуація складніша, тому що у нього може бути доступ до чужого номеру телефону, електронної пошти, документів і навіть картки банку.

Однак, такі махінації ні до чого доброго не приведуть: гроші доведеться повертати.

Якщо гроші в кредит неповнолітнім були видані за документами родича - швидше за все їх повертати буде сім'я. А якщо надані чужі дані - справа і зовсім може дійти до суду, а відповідальність перед законом несуть особи вже з 14 років.

Ломбарди ж іноді свідомо дають гроші малолітнім. Там дається кредит без довідок і поручителів під заставу майна. При наявності предмета застави, що відповідає всім вимогам - документи можуть просто не попросити.

Тим не менше, більшість офіційних зареєстрованих ломбардів на такий крок не підуть і не будуть піддавати ризику свою діяльність.

Які банки України кредитують неповнолітніх?

З наведеної вище інформації випливає, що взяти кредит неповнолітньому в Україні офіційно не можна. Більшість банків і зовсім видають кошти не раніше, ніж з 21 року.

Мінімальний вік - 18 років. Ми підготували список банківських структур, які готові видати кредитну картку з 18 і порівняли їх вимоги. Результати дивіться в таблиці нижче.

Банк Можлива сума (грн) Відсоток (%) Умови
Монобанк (онлайн-банк) ліміт до 100 000 3,2 оформляється через додаток за 15 хвилин; потрібно надати фото паспорта та коду; доставляється на дім
ПриватБанк до 25 000 пільговий період до 55 днів; по закінченню - 3,6 видається у відділенні протягом 15 хвилин; пред'являється паспорт та код; за зняття готівки - 7%
АльфаБанк до 200 000 термін пільги - до 55 днів, після - 3,8 робиться в банку протягом 20 хвилин; пред'являється паспорт, ІПН і довідка про доходи

При оформленні кредитки, важливо чітко стежити за тим, щоб все гасити вчасно, інакше можна потрапити під нарахування великого відсотка. І врахуйте, що комісія за зняття готівки також буде дуже відчутною.

Варіанти за виключення банків

Якщо кредитна картка - не найкращий варіант для вас, допомогу в отриманні кредиту можуть надати МФО. Тут лояльні умови, відсутність черг, висока ймовірність схвалення - ось головна відмінність такої компанії від банку.

Взяти кредит онлайн від Mycredit буде кращим способом вирішити матеріальні проблеми, якщо вам тільки 18 років. Ми не вимагаємо додаткових документів, номерів батьків і фото документів.

Плюс до всього, у нас діють спеціальні умови для новачків - перша позика під 0 відсотків, що дозволить вирішити фінансові труднощі без переплат.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи
Не знаю кому монобанк дает 100 тысяч, мне со старту дал 5
А мне дали кредит в ломбарде в 16 лет. Лишь бы паспорт и залог был. Я не знал что это не по закону. Хотя если деньги нужны возьмешь где угодно
моему сыну 14, чуть не попался на мошенников, обещали кредит. благо вовремя заметила. обнаглели вкрай
У сімнадцять зовсім не мала грошей, вкрали гаманець, довелось закладати золоті сережки мамині. Я їх так і не повернула((( Дуже прикро, що тоді не було таких сервісів