Де взяти гроші крім банку?

03-05-2004

Чомусь багатьох продовжують насторожувати банківські кредити. Одні бояться стати «вічними боржниками», інші побоюються втратити майно. І той, і інший варіант може статися, але тільки при порушенні кредитного договору та ігноруванні його вивчення ще на стадії підписання. Насправді побоюватися не варто. Якщо вам потрібен кредит, головне розібратися в тому, де його можна вигідно отримати.

Банк - фінансова організація, яка має ліцензію від Національного банку України і має право надавати банківські послуги (кредити, депозити та ін.). Саме великий спектр специфічних послуг відрізняє банк від інших фінансових організацій (кредитних спілок, ломбардів та ін.). Але юридичне поняття «Банк» навіть з ліцензією від НБУ не дає ніяких гарантій для клієнта про те, що умови саме даної організації будуть найвигідніші.

Існують інші варіанти:

  • Можна взяти гроші в борг у приватної особи під відсотки;
  • Укласти угоду з іншою фінансовою організацією.

Вимоги до вигідного кредиту у кожного свої. Для кого-то це мінімальна переплата, для кого-то - можливість укласти угоду швидко. Але перш ніж визначитися, де взяти гроші крім банку, слід знати, яка сума вам потрібна. Якщо для вирішення питання потрібно 20000 гривень і більше, точно звертайтеся в банк або кредитна спілка, якщо невелика - є більш доступні альтернативні варіанти - ломбарди і кредит-сервіси.

Кредитна організація або приватна особа?

І одні, і інші працюють під заставу майна позичальника. У разі невиплати боргу або порушення умов договору майно залишається у кредитора. Причому, звертаючись до ломбарду, перш ніж отримати гроші на руки, ви зобов'язані передати у володіння майно. Найчастіше це ювелірні прикраси, коштовності, техніка. Зараз поширюється практика закладати в ломбард навіть машини і вироби з хутра.

Для оформлення угоди в кредитній спілці вимагають притягнути поручителя, який в разі невиплати боргу буде нести повну юридичну відповідальність нарівні з основним боржником. Кредитна організація видає кредит під великі відсотки і сума загальної переплати може скласти більше 150% за короткий проміжок часу.

Кредитна організація видає кредит під великі відсотки і сума загальної переплати може скласти більше 150% за короткий проміжок часу.

Можна також взяти в борг гроші у приватної особи, наприклад, у знайомого або родича. Домовленість може бути усній, але щоб мати всі юридичні гарантії, рекомендується оформляти угоду письмово і завершити нотаріальним посвідченням. Так у кредитора буде впевненість в поверненні суми із зазначенням терміну, відсотків, способі і графіку погашення, а у позичальника буде впевненість в тому, скільки точно йому належить виплатити. Саме внаслідок усних домовленостей можуть виникнути непорозуміння і виявляється, що кредитор мав на увазі одне, а позичальник погоджувався на інше.

А може взяти у Майкредіт?

Найбільш оптимальний варіант, де можна взяти гроші в борг крім банку - сервіс MyCredit. Тут кожен повнолітній громадянин України, незалежно від кредитної історії, рівня доходів може отримати 100-3000 грн терміном до 35 днів. Ніяких довідок про доходи і з місця роботи не потрібно. Для отримання позики досить зайти на сайт, подати заявку і пройти реєстрацію. Вже через 20 хвилин гроші будуть на вашому рахунку. Навіть взяти в борг гроші у приватної особи не було так просто.

Умови кредитування:

  • Мінімальний вік позичальника - 18 років;
  • Отримати кредит може безробітний, студент і пенсіонер;
  • Термін кредиту - до 35 днів з можливістю відстрочки до 3-х днів;
  • Сума кредиту (100-3000 грн) встановлюється клієнтом самостійно;
  • Обов'язкова наявність паспорта громадянина України, банківської картки та мобільного телефону.

Переплата складає всього 0,99% в день, тому взяти кредит в Майкредіт - це не тільки зручно, але й вигідно. Припустимо, вам потрібен кредит сумою 1000 грн терміном на 10 днів. У день ви оплачуєте всього 9,9 грн (1000 * 0,99%). За весь термін кредитування переплата складе всього 99 грн (9,9 * 10), що набагато вигідніше, ніж брати гроші в банки або інших сервісах.

Взяти гроші в Майкредіт можна швидко і всього за 20 хвилин, на відміну від інших кредитних організацій, де на оформлення угоди піде 2-14 днів. Крім того, немає ніяких юридичних ризиків на відміну від ситуацій, якщо ви вирішите взяти гроші під відсотки у приватної особи.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи