Як подати до суду на банк?

kak-podat-v-sud-bank

Багато фінансових організацій, користуючись тим, що населення погано освічено в кредитному секторі, знаходять способи збільшити дохід за допомогою обману або маніпуляцій. Перед підписанням угоди слід уважно вивчити умови, а не швидко поставити галочку, безтурботно перегорнувши сторінки. Слід перевірити договір на наявність виносок або тексту дрібного шрифту. Часто виникають суперечки по довгострокових позиках, де позикодавець вимагає більше, ніж йому належить. Так чи можна подати до суду на банк по кредиту, якщо той порушує угоду?

Виявивши, що сторона-кредитор поводиться нечесно і злісно порушує пункти контракту, то це явний привід звернутися до суду на банк. Приводом служить:

  • Нарахування додаткових комісій та інші платежі, які не були обумовлені в контракті;
  • Банк змінює умови без відома другої сторони;
  • Кредитор не зарахував внесені платежі, за чим послідувало покарання за несплату кредиту та зіпсована КІ;
  • Будь-які дії, які суперечать Закону України.

Тому потрібно розібратися, як правильно судитися з банком, чи є шанси на успіх у звичайної людини без зв'язків.

Чи є сенс подавати до суду на банк

Багато з тих, хто помічав недобросовісну роботу банкірів, бояться втратити час і гроші даремно на розгляд, оскільки хвилюються, чи є сенс подавати до суду на банк, адже у них все схоплено. І продовжують мовчки виплачувати те, що не повинні. Насправді це популярна омана, яка вигідна для фінансових структур, але не для звичайного користувача.

Суд є державним органом, який оголошує своє рішення на користь закону і правди. Він не пов'язаний з кредитодавцями, тому, якщо у вас на руках є докази, підкріплені документально, потрібно обов'язково боротися з банком в суді. Крім того, що можна захистити свої інтереси, заявник може подати до суду на банк за моральний збиток, якщо такий був. Має сенс заручитися підтримкою юриста, що допоможе заощадити час і нерви.

Чи можна самим подати на банк до суду

Ошукані клієнти часто не готові витратитися на адвоката, і тому задаються питанням, а чи можна самим подати на банк до суду без додаткової допомоги? Це не заборонено, і кожен бажаючий захистити свої права має можливість це зробити. Інше питання, а наскільки це успішна затія.

Підтримка профільного юриста — 50% успіху, оскільки вони знають тонкощі, нюанси та підводні камені в цій сфері. Досвідчений професіонал може довести вашу правоту вже на першому засіданні, а самостійне звернення затягнеться на тривалий період. Але не варто виключати варіант перемоги. Принципова різниця полягає в часі.

У тих, хто вирішили подати позов самостійно, на першому ж етапі виникають труднощі. Наприклад, куди подавати до суду на банк і які документи надати. А це тільки перший крок у боротьбі.

Також допомога адвоката знадобитися, якщо ви маєте намір оформити одностороннє розірвання договору з банком. Справа в тому, що згідно Закону України, причиною може виступати істотна зміна обставин позичальника. Виходячи з того, що там немає визначення "суттєвості", то це оціночне судження, яке можна тлумачити на свою користь за допомогою юриста.

Як правильно скласти позов до суду на банк

Щоб спроба не закінчилася провалом, необхідно знати, як правильно скласти позов до суду на банк. Перед складанням письмового звернення, потрібно знайти коректну інформацію про юрособу, до якої у вас претензії.

Отже, документ складається з трьох частин:

1) Шапка. Включає дані виконавчого органу, де буде розглядатися справа, позивача, а також відповідача (повне найменування, адреси, реквізити юридичної особи);

2) Заголовок. Викладає коротко суть вимоги;

3) Власне суть. Зазначаються факти, прохання та додаткова інформація, перелік доданих документів, дата, підпис з розшифровкою.

Уважно вносіть дані, стежте, щоб вони були актуальними. Якщо дані не відповідають дійсності, будете змушені повторити процедуру.

Як правильно судитися з банком

Ми підготували кілька порад, завдяки яким звернення за справедливістю буде максимально рентабельним:

  • Необхідно зібрати всі документи, які стосуються справи. Одних слів для розгляду недостатньо.
  • Проконсультуватися з тими, хто має подібний досвід, почитати кодекси та законодавчі акти, пов'язані з фінансами.
  • Заручитися підтримкою адвоката. Якщо коштів на наймання захисту немає, то можна оформити кредит в банку готівкою. Але, як показує практика, люди, які судяться з фінансовою компанією, мають погану КІ, і не можуть розраховувати на позику в аналогічній структурі. Можна звернутися в компанію, яка не відмовляє через КІ та рівень доходу. Наприклад, сервіс онлайн-кредитування MyCredit схвалює 95% заявок, перераховуючи їх на банківську картку за 15 хвилин у будь-який час доби.
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи