Як поводитися в суді з банком по кредиту?

kak-vesti-v-sude

Підписуючи кредитний договір на велику суму, іпотечну позику або автокредит, варто заздалегідь ознайомитися з можливими ризиками і з тим, що робити якщо банк подав до суду за несплату кредиту, тому що відповідальність може настати вже після одного пропущеного платежу. На відміну від банків, МФО не подають до суду на своїх боржників, оскільки невеликі за розміром позики сплачувати на порядок легше. Але у випадку зі злісними неплатниками, вони можуть передати борг колекторам.

Багато людей, які ніколи ще не стикалися з подібними труднощами, просто не знають, як поводити себе в суді якщо банк подав до суду. По-перше, потрібно проявити зацікавлену позицію, не ігнорувати слухання, з'являтися на засідання. По-друге, важливо бути максимально підготовленим інформативно та доказово. Значущу роль грає захисник. Вести себе в суді з банком по кредиту варто стримано, грамотно вибудовуючи свою промову. Коли суддя дає вам слово, апелюйте реальними фактами, а не емоціями.

Як підготуватися до суду з банком

Підготуватися до суду з банком варто по всіх фронтах:

  • Зібрати причетні до справи документи (договір позики, виписки з рахунків, квитанції і т. д.);
  • Навести докази особистих матеріальних труднощів (послужити може довідка про звільнення, про дороге лікування, про інші ситуації, які могли стати причиною затримок у виплатах);
  • Юридична консультація. Спеціаліст надасть пояснення, чи є шанси довести свою невинність і які вони;
  • Консультацію можна отримати і на форумах, де реальні люди діляться своїми історіями боротьби з кредитними структурами;
  • Заручитися підтримкою адвоката, що займається виключно банківськими питаннями. Як правило, у нього набагато більше досвіду в таких справах, він швидше вникає в суть.

Чи потрібен адвокат якщо банк подав до суду

Якщо вас вже повідомили, що справа зареєстрована в реєстрі, відступати нікуди. Багато хто розмірковує, чи потрібен адвокат якщо банк подав до суду. Чи має сенс витрачати гроші на захист, якщо шансів немає? Є 3 позиції відповідача з фінансових спорів:

1) Повне ігнорування повідомлень і засідань;

2) Відстоювання інтересів своїми силами;

3) Вдатися до послуг фахівця.

Перший варіант свідчить, що боржник визнає провину та не має наміру її оскаржувати. Другий і третій означають незгоду з вимогами кредитодавця, боротьбу за свої інтереси. Виграти суд з банком без адвоката реально, але не так напевно, як з його участю. Професійний захист грає далеко не останню роль в питанні як виграти суд у банку по кредиту, оскільки досвідчений юрист може відстояти ваші інтереси швидше. Також, уважно вивчивши договір, може знайти інші спірні моменти, в результаті яких слід подати зустрічний позов.

Як поводитися в суді боржнику без адвоката

Якщо немає коштів на адвоката, доведеться вирішити, як боротися з банком в суді самостійно. Таку інформацію легко знайти на спеціалізованих сайтах з безкоштовною юридичною допомогою онлайн. Про те, як правильно судитися з банком своїми силами, можна дізнатися у тих, хто це вже зробив (і успішно).

Важливо розуміти, що юридична функція складається не тільки з роботи з документами, проханнями та іншими паперами, але і з правильної грамотної поведінки на слуханнях. Це складніше, ніж здається (через нерви, невпевненість у собі, страх публічних виступів).

Щоб правильно поводитися в суді боржнику перед банком без адвоката, необхідно:

  • Бути максимально підготовленим;
  • Вміти правильно складати прохання та інші звернення;
  • Вивчити порядок надання документів;
  • Ознайомитися з правилами проведення дебатів;
  • Формулювати свої думки чітко і в хронологічному порядку.

Де знайти фінансову допомогу

Як стало зрозумілим з вищевказаного, щоб відстояти свою правоту в державній структурі, допомога юриста потрібна. Його послуги, як відомо, платні. Особливо, коли мова йде про хорошого професіонала. Де взяти гроші, якщо немає коштів на наймання адвоката:

  • Можна оформити кредит готівкою, але не розраховуйте на схвалення. Банківські структури не прагнуть давати гроші тим, у кого є активні прострочення або зіпсована КІ (якщо позов вже поданий);
  • Зайняти кошти у родичів, якщо вони мають у своєму розпорядженні потрібну суму;
  • Звернутися в мікрофінансову організацію. Цей варіант здається найпростішим і швидким із зазначених, оскільки він не витрачає час на очікування (а час в судовому розгляді відіграє важливу роль). Якщо відправити заявку в сервіс онлайн-кредитування MyCredit, то ви можете розраховувати на суму до 10 000 гривень за 15 хвилин. МФО рідко відмовляють через погану КІ та активні позички в інших компаніях, відсоток схвалення перевищує позначку 95. Щоб взяти онлайн позику, потрібен доступ до Інтернету, мобільний телефон і банківська картка.
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи