Чи можна виграти суд у банку по кредиту в Україні?

vuigrat-sud-bank

Існує думка, що судитися з банком - гроші на вітер, і що в будь-якому разі їх представники знайдуть лазівку або в контракті, або в законі, а позичальник не тільки не поверне свої гроші, він ще оплатить судові витрати. Спробуємо розібратися, чи можна виграти суд з банком по кредиту і що для цього потрібно.

Більшість людей помиляються і перебільшують можливості банківських структур. Це звичайні фінансові установи, які не пов'язані з виконавчою владою. Тому шанси на перемогу цілком реальні. Сьогодні суд з банком через кредит - звичайне явище, коли споживач може довести свою правоту та провину кредиторів. Розгляди за грошовими розбіжностям можуть займати і тижні, і місяці. Тому потрібно запастися терпінням і доказовою базою. Вирішальний момент полягає в наявності професійної підтримки в особі юриста, залучення якого значно підвищує шанси на перемогу.

Як виграти суд по іпотеці

Досить часто виникають розбіжності по іпотечній позиці. Сторона-кредитор дає кошти на житло, а клієнт вносить платежі на її рахунок протягом 10-15-20 років. Заковика в тому, що нове житло в такій угоді виступає заставним майном, та в разі проблем з виплатами, банк може забрати його собі за рішенням виконавчого органу. Ми знаємо, як виграти суд по іпотеці:

  • Надати довідки, що підтверджують тимчасові фінансові труднощі, які завадили вносити платежі (розрахунок з роботи, втрата годувальника, проблеми зі здоров'ям, надзвичайні ситуації);
  • Підготувати повну звітність про попередні оплати;
  • Обов'язково вказати неповнолітніх членів сім'ї, які проживають в цій квартирі).

Тоді є можливим покарання за несплату кредиту у вигляді штрафних санкцій без стягнення заставної нерухомості.

Чи можна виграти суд без допомоги юриста

Ті, хто не готовий витрачатися на професійну допомогу, цікавляться, а чи можна виграти суд з банком по кредиту в Україні без адвоката.

Якщо підготуватися, вивчити закони, почитати форуми, поцікавитися у тих, хто мав подібний досвід, і захищати власні інтереси самостійно. Маючи документальні докази, також можна розраховувати на успіх. Але варто розуміти, що вам буде протистояти команда адвокатів, що захищають інтереси кредитора.

Практика показує, що боротися з банком в суді можна як з юридичною підтримкою, так і своїми силами. Але більша ймовірність виграти суд у банку по кредиту, якщо звернутися до профільного юриста. Так відбувається, тому що:

  • Це заощаджує час. Вирішити проблему можна практично за одне-два засідання;
  • Він має професійний погляд на нюанси, приховані та суперечні моменти, які можна тлумачити по-різному.

Як скласти позов до суду на банк

Щоб подати заяву на розгляд справи, необхідно дізнатися, як скласти позов до суду на банк. Спочатку слід зібрати всі доступні дані про організацію, з якою виникла конфліктна ситуація. Потім зібрати всі наявні факти, що підтверджують порушення. Отже, звернення складається з трьох основних частин:

  • Шапка документа, що включає в себе найменування всіх осіб, що беруть участь в процесі, їх адреси та контактні дані;
  • Назва, яка коротко викладає суть претензії до протиборчої сторони;
  • Безпосередньо розгорнутий текст, в якому докладно викладена проблема, а також прикріплені документи, виписки з рахунків та інше.

Виграти суд з банком в Україні можна, головне - скласти звернення без помилок і неточних даних, щоб його відразу ж прийняли, і процес розгляду не був відкладений.

Як правильно судитися з банком

Тим, хто ніколи раніше не стикався з подібними ситуаціями, потрібно грунтовно підготуватися в питанні, як правильно судитися з банком. Є кілька стандартних рекомендацій, які допоможуть більш грамотно вести себе протягом судового процесу:

1) Підготувати документацію: всі договори, довідки, виписки по рахунках, чеки, копії заяв - загалом все, що пов'язує відповідача та позивача. Особливу увагу варто звернути на довідки, що підтверджують складне матеріальне становище клієнта, що стало прямою причиною затримок і прострочень по боргах. За допомогою таких доказів можна виграти суд у банку по кредитній картці та споживчій позиці.

2) Підключити якісну юридичну підтримку, що заощадить час і нерви, та якісно підвищить ймовірність виграшу справи.

3) Якщо на судові витрати не вистачає коштів, і відмовляють оформити кредит в банку готівкою, можна звернутися за грошима в МФО, які схвалюють більше 95% заявок. Онлайн-сервіс MyCredit за 15 хвилин перерахує фінанси на адвоката на картку, не вимагаючи ніяких документів, крім номера паспорта та ІПН.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи