Як погасити освітній кредит?

obrazovatelnuy-kredit

В Україні освіта коштує недешево, а вартість навчання провідних Вузів приблизно в одній ціновій категорії з європейськими цінами (Польщею, Німеччиною тощо). Щоб вивчити дитину, часто беруть гроші в борг у банку. Але в 2017 українцю з середнім рівнем доходу складно «вкладатися» в бюджет на місяць. Як можна повернути борг і при цьому не економити на чомусь іншому?

Освітні кредити видаються банками для оплати навчання в університетах. Скільки може видати кредитор, залежить від благонадійності і статків клієнта, але найчастіше сума не може перевищувати один навчальний рік. У будь-якому випадку, університет доведеться оплачувати за кожен рік, тому що з урахуванням можливості зміни ціни за семестр, оплату відразу за 4-6 років навчання прийняти не погодяться.

Вартість навчання у вузах в середньому становить 12000-18000 гривень в рік.

Освітній кредит можуть отримати батьки або сам студент. В останньому випадку, звичайно, банк звертає увагу на вік і доходи, оскільки середній мінімальний вік позичальника – 21 рік, а це вже студент 4-го і 5-го курсів, який працює офіційно кілька місяців.

У 2017 українцям все ще складно встигати оплачувати комунальні послуги, проїзд, мобільний зв'язок, харчування та одяг без економії. Багатьом доводиться відкладати гроші, щоб було чим платити в опалювальний сезон. А якщо ще потрібно вчити дитину і платити кредит освітній, слід відразу готуватися до фінансових труднощів.

Але не можна пропускати платежі – нарахують штрафи. Про борг ніхто не забуде, а з простроченням можна знайти тільки додаткові проблеми. Саме час шукати можливі шляхи вирішення.

Способи погашення

Є кілька способів, як погасити освітній кредит. це:

Який варіант краще вибрати?

Будь-який варіант може виявитися «робочим», проте кожному потрібно дати реальну оцінку.

Продати автомобіль швидко – віддати його нижче ринкової вартості. Ви швидко знайдете гроші, а купити інший навряд чи зможете найближчим часом, при цьому доведеться витрачати на громадський транспорт і гроші, і час.

У знайомих може просто не виявитися грошей, а позика у приватної особи – ризик залишитися обдуреним (важливо знати нюанси оформлення розписок, щоб не опинитися «в кабалі»).

Ломбарди також оцінюють навіть найдорожчі прикраси та техніку за цінами нижче ринкових і пропонують великі відсотки на їхнє повернення.

РРефінансування і нова позика в банківської організації – це нова «кабала», тільки на інших умовах. Залишається тільки онлайн-кредитування.

Найпопулярніші кредитні організації на ринку:

Кредитна організація Сума кредитування Відсоткова ставка
Майкредит До 12 000 1,99
Манівео До 3500 1,6
Кредит 365 До 3000 1,4
ТопКредит До 3000 1,9
Пайпонг До 1500 3,6

При повторному зверненні в багатьох сервісах можна оформити заявку на кредит вже на більшу суму.

Якщо вартість навчання у вузах виявилася занадто високою і прострочення значне, при повторному зверненні, наприклад, в Майкредит можна отримати до 10000 грн всього за 20 хвилин під одну з мінімальних комісій в Україні, що і вигідно, і швидко водночас.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи