Як впливає порука на отримання кредиту? Плюси та мінуси

kak-vliyajet-na-ki

З розвитком вітчизняної системи кредитування все більш поширеною стає практика залучення поручителів при видачі позик. Порука по кредиту помилково сприймається лише формальністю, що дозволяє надати підтримку родичу, другу або колезі при складних життєвих обставинах. Але якщо ви погоджуєтеся стати гарантом платіжної дисципліни іншої людини, варто обов'язково дізнатися, чим загрожує порука по кредиту та як може вплинути це випадкове рішення на ваше життя.

Які плюси поруки для кредитора?

Вплив поруки на отримання кредиту переоцінити складно. Позичальник, заручившись підтримкою третьої особи, може:

  • отримати більшу кількість коштів, ніж дозволяють доходи, соціальний статус та інші параметри, які оцінюються банківськими експертами;
  • в разі виникнення фінансових проблем — розділити боргове навантаження з поручителем.

Якщо вас мучить питання, як збільшити ймовірність отримання кредиту, можна без сумнівів залучати позичальника. У числі мінусів такого рішення — ризик зіпсувати відносини з людиною, що гарантує вашу платоспроможність, якщо порядок виплат буде порушений, і кредитор перегляне порядок співпраці. У разі прострочення кредитна компанія має право передати борг сторонньому агентству, й тоді на дзвінки та повідомлення колекторів доведеться відповідати не тільки боржникові, а й його поручителю.

Чому вигідно виступати поручителем?

Плюси поруки нечисленні, але вони є. Якщо позичальник, для якого ви виступили гарантом, своєчасно і без порушень виконає боргові зобов'язання, можна розраховувати на простоту отримання банківських позик в майбутньому. Шукаючи відповідь на питання, чи відбивається поручительство в кредитній історії, можете не сумніватися в позитивній відповіді. При цьому варто не забувати, що існують плюси та мінуси поручительства, і останні є дуже суттєвими.

Чим загрожує порука по кредиту?

Перед тим, як виступити гарантом у банку для родича чи друга, обов'язково дізнайтеся, чи впливає порука на отримання кредиту, щоб уникнути серйозних ускладнень. Оскільки поручитель несе відповідальність за повернення запозичених коштів і суми нарахованих відсотків в повному обсязі, в очах банківської установи він є позичальником — нехай і побічно. І якщо в період дії договору гаранту потрібно взяти займ на власні потреби, то він з великою ймовірністю зіткнеться з відмовою. Причина проста: банки не готові йти на додаткові ризики та видавати гроші боржникам, поки існує висока ймовірність прострочень і неповернень.

Для успішного оформлення споживчого кредиту в період дії договору поруки гаранту доведеться надати докази своєї платоспроможності. Це можуть бути довідки з роботи, підтвердження майнових прав, виписки з банківських рахунків та інші папери, що вказують на фінансове благополуччя. Видати кошти без утомливих перевірок та застави можуть тільки МФО, куди слід звернутися в першу чергу.

Чи впливає порука на отримання кредиту в MyCredit?

Сервіс MyCredit, що спеціалізується на видачі швидких позик, надає всім бажаючим можливість отримати кредит без довідок та поручителів на найвигідніших умовах:

  • При першому зверненні - на суму до 6000 грн. під 0,01%, при подачі повторних заявок — до 12000 гривень.
    За 20 хвилин, пройшовши просту процедуру реєстрації. Щоб взяти кредит онлайн, потрібно внести в форму на сайті паспортні дані та ІПН.
  • На банківську карту — без виснажливого відвідування відділень і черг. Після підтвердження запитана сума буде зарахована на будь-яку карту — зарплатну, кредитну, стипендіальну, пенсійну. Головна вимога — щоб «пластик» був оформлений на заявника.

Команда MyCredit робить все для того, щоб забезпечити комфортне користування кредитними коштами, невпинно піклуючись про інформаційну відкритість, технологічності і розвитку. При виникненні питань або складнощів ви завжди можете звернутися в Службу турботи сервісу, що працює в режимі 24/7.

img
Альбіна Марченко Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи