Яка максимальна процентна ставка по кредиту допустима згідно із законом?

max-stavka-po-zaony

В Україні поняття фінансової грамотності відносно нове і більшість громадян тільки починають з ним знайомитися. Воно включається в себе відповідальність щодо фінансів, вміння грамотно розпоряджатися грошима, сумлінно дотримуватися пунктів договорів кредитування, а також хоча б мінімальне розуміння законодавства даної галузі. З грошима ми стикаємося щодня, тому відповідні знання просто необхідні.

У цій статті ми хочемо висвітлити одну з найважливіших тем, пов'язаних з позичками - з'ясувати, яка максимальна процентна ставка по кредиту згідно із законом.

Максимальна процентна ставка по кредиту в банку

Українські банки пропонують досить лояльні умови - можна знайти навіть позики з 10% в рік. З січня 2020 року законодавче обмеження становить 1,5% в день для споживчих кредитів на термін не більше 1 року. Однак на практиці виходить, що кожне речення обростає додатковими нюансами, і в результаті реальна вартість може досягти 72% не порушуючи норм закону.

За даними Нацбанку, максимальна процентна ставка по кредиту в гривні на кінець 2019 року - 35% річних. Для порівняння в багатьох європейських країнах величина - 1,5-1,6% річних. Тобто різниця більше ніж десятикратна.

Високі процентні ставки по кредитах не лякають українців і не маючи альтернативи вони продовжують звертатися за позиками. В останні кілька років на ринку з'явилося багато мікрофінансових організацій, які становлять серйозну конкуренцію традиційному кредитуванню.

МФО. Які найвищі відсотки?

Компанії намагаються привернути до себе уваги клієнтів всіма способами і як правило, пропонують пільгову ставку на першу позику: від 0, 01% в день. При повторному зверненні ставка зростає і в деяких організаціях досягає 3% в день. Хочете отримати кредит за мінімальною ставкою в МФО? Порівняти процентні ставки легко на оглядових сайтах, які зібрали відповідну інформацію на одній сторінці. Ми рекомендуємо підійти до вибору кредитора серйозно і уважно, знайти реальні відгуки позичальників, попередньо прочитати умови договору сторін і тільки після цього укладати угоду.

Процентні ставки в Майкредіт

Сервіс MyCredit пропонує найвигідніші ставки по кредитах. При першому оформленні діє акція "OH MY FREEDOM", згідно з якою клієнту пропонується безвідсоткова позика, при повторному зверненні вартість для користування дорівнює 1,99%. Для постійних клієнтів передбачені знижки від 20 до 90%, є можливість дострокового погашення, а також відстрочки платежу. Ми надаємо найбільш мінімальні ставки по кредитах безробітним, студентам, пенсіонерам, а також людям з поганою кредитною історією. Для подачі заявки вам не потрібно збирати безліч документів, а заявку можна подати з будь-якого міста України.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи