Чи можна подати заявку на кредит в декілька банків?

credit-v-neskolkih-bankah

Коли для вирішення проблем або дорогої покупки не вистачає коштів, люди шукають інші способи збільшити свої фінансові можливості. Подати заявку на кредит відразу в кілька банків — поширена практика населення в пошуках потрібних фінансів. Це роблять, коли бояться відмови; вибирають найприйнятніший варіант, або розраховують отримати якомога більше позик відразу. Немає ніяких заборон відправити заявку на кредит в кілька банків, оскільки саме рішення залишається за кредитодавцем.

З метою економії часу і сил, можна зробити так:

  • Знайти офіційні сайти тих компаній, в яких ви хотіли б взяти гроші в борг;
  • Порівняти запропоновані умови та вимоги до заявника;
  • Потім подається заявка на кредит онлайн в кілька банків.

Чи можна взяти кілька кредитів в різних банках?

Щоб взяти кредит в декількох банках, потрібно відповідати встановленим критеріям кредиторів. Якщо позичальник підходить за параметрами, то взяти кредит в банку іншого позикодавця не складатиме труднощів. Отже, щоб взяти кілька кредитів в різних банках, необхідно відповідати наступним характеристикам:

  • Мати дохід, що дозволяє виплачувати ще одну позику. Витрати за фінансовими зобов'язаннями не повинні перевищувати 50 % від загального прибутку;
  • Не мати прострочень за поточними платежами;
  • Мати хорошу кредитну історію.

Все це кожен банк перевіряє в обов'язковому порядку, оскільки головний показник — це рейтинг клієнта і реальна платоспроможність.

Як об'єднати кілька кредитів в один?

Люди, які оплачують дві і більше заборгованості, можуть поцікавитися як об'єднати кілька кредитів в один (з метою економії часу і коштів, оскільки пропонують більш низьку ставку). Багато банків надають консолідацію та рефінансування (Ідея Банк, КредоБанк, Таскомбанк). Часто ці поняття плутають між собою і вважають їх синонімічними, тому визначимо принципову різницю:

1) Рефінансування — це коли інший банк викуповує заборгованість і надає більш лояльні умови повернення коштів;

2) Консолідація - власне об'єднання всіх боргів в один, умови якої:

  • відсутність прострочень за поточними боргами;
  • не більше 5 боргів;
  • найпростіше з'єднують споживчі позики, кредит готівкою та мікропозики.

Інші способи отримати додатковий прибуток

Якщо інші кредитори не хочуть співпрацювати, посилаючись на погану КІ, низький рівень доходу або з інших причин, є способи отримати додаткову фінансову підтримку:

  • Оформити кредитну картку з низькою ставкою, активно користуватися нею, завдяки чому можна підвищити доступний ліміт;
  • Звернутися в ломбард, заклавши якесь цінне майно (золото, цифрову техніку, антикваріат, робочий інструмент). Недолік в тому, що є ризик втрати цих речей, якщо пропустити своєчасний платіж;
  • Найшвидший і найпростіший спосіб - кредит онлайн на картку від МФО. Переваги такого фінансування полягають у тому, що гроші ви отримуєте через півгодини, і у вас не попросять довідку з роботи та інші документи, крім номера паспорта та податкового номера.

Одним з лідерів на українському ринку є сервіс MyCredit. Вся робота тут відбувається онлайн – вам не доведеться витрачати час на черги і поїздки в відділення. Заходьте на офіційний сайт компанії, заповнюйте заявку і кошти надійдуть на вашу картку вже через 15 хвилин.

img
Катерина Колечко Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи