Перекредитування споживчого кредиту

perecreditivanie-potreb

Послугу рефінансування кредитів пропонують практично всі банки України. Синонім цього поняття - перекредитування і знадобитися воно може в кількох випадках:

  • ви знайшли, де можна взяти гроші на більш вигідних умовах;
  • знадобилася більша сума, ніж була заявлена спочатку;
  • неможливість самостійно виплатити борг, і необхідна нова позика для погашення старої.

Розглянемо докладніше всі перераховані варіанти.

Перекредитування на більш вигідних умовах

Якщо ви хочете здійснити перекредитування споживчого кредиту через те, що знайшли більш лояльного кредитора - в першу чергу варто звернутися в організацію, де ви знайшли прийнятну пропозицію і з'ясувати, чи дійсно це так. Будьте готові, що не завжди заявлені правила відповідають реальним.

Дізнайтеся річну відсоткову ставку, які документи потрібні, чи є можливість продовження і які передбачені штрафні санкції.

Швидше за все, для перекредитування споживчих кредитів знадобиться зібрати ту ж документацію, що і для первинного кредитування. Якщо ця послуга буде надана іншою кредитною установою - можуть знадобитися ще квитанції про оплату початкової позички, щоб підтвердити платоспроможність.

Буває, що людина вже запросила позику і виявивла, що ця компанія пропонує кредитні продукти на більш лояльних відсотках. Тоді можна попросити переоформити договір і перекредитувати вас в тій же компанії.

Потрібна більш велика сума

Трапляються різні ситуації: непередбачені витрати, покупка, яку хотіли здійснити, виявилася дорожчою або ж просто потрібно більше грошей, а договір вже укладено. В цьому випадку ви можете домовитися з кредитуючої стороною про докредитування - збільшення суми і, в разі потреби, продовження позичкового періоду.

Реалізувати перекредитування в банках для збільшення суми, як правило, простіше за все, оскільки ви не перебуваєте в простроченні і готові переукласти договір.

Погашення існуючої позики

Перекредитування споживчого кредиту в Україні - досить простий і швидкий процес, але, тим не менш, важливо ретельно все обдумати і зважити всі плюси і мінуси. Все буде залежати від того, в якій ситуації ви перебуваєте:

  • якщо ви не прострочили жодної виплати і сумлінно дотримувалися умов угоди - здійснити рефінансування для вас буде готова практично будь-яка організація. З вашого боку важливо уважно вивчити правила, вимоги, ставки і тоді вже переукласти нову домовленість;
  • якщо у вас занадто великий щомісячний платіж, і ви хочете скоротити його, наприклад, продовжити період договору - про це можна домовитися з кредитуючої стороною без звернення до інших організацій;
  • якщо ж у вас вже прострочення - регламент трохи складніший. Не всі кредитні фірми згодні дати кошти, якщо настало прострочення. Доведеться підтверджувати свою платоспроможність усіма реальними способами.

Звичайно, краще не допускати такого і шукати варіанти ще до того, як закінчиться термін договору.

Пропонуємо вам ознайомитися з статтею "Чим загрожує прострочений кредит", де ми розповіли про всі можливі наслідки невиплати.

Можливі санкції

Як правило, організації-кредитори вже у договорі з позичальником вказують, чи є санкції за дострокове погашення. Це актуально, якщо ви виявили кращі умови і хочете повернути старий раніше терміну і спокійно оплачувати новий.

Тоді потрібно порахувати, що буде дешевше - заплатити штраф за дострокове погашення і знову звернутися за сумою, або продовжити користуватися кредитом на початкових умовах.

Підіб'ємо підсумки

Таким чином, перекредитування - досить популярна послуга, яку пропонують майже всі банки. Однак, важливо бути впевненим, що за підсумком, ви не переплатите ще більше, наприклад, санкції за погашення старого кредиту раніше терміну або у нового кредитора виявиться додаткова комісія.

Якщо вам потрібно погасити чинне прострочення - ви можете звернутися в мікрофінансову організацію. Тут схвалюють заявки з високою ймовірністю, і процес оформлення займе не більше 15 хвилин.

Взяти кредит у Mycredit, щоб зробити платіж по існуючому - дуже хороший варіант вирішення проблеми. По-перше, ми даємо кошти, якщо у позичальника вже є активна позика. Головне, щоб він не знаходився в простроченні. По-друге, ви отримаєте їх вже через 15 хвилин і зможете внести платіж у той же день.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи