Скільки потрібно не платити кредит, щоб потрапити в чорний список?

skolko-nyjno-ne-platit

Багато людей стикаються з проблемою відмови по кредиту в банку. Але чи так все категорично з системою або допустимо кілька разів пропустити оплату і не хвилюватися про свою кредитну історію?

Статистика неповернення кредитів говорить про те, що пік невиплат припадає саме на кризовий час, в Україні це був 2013-2014 рр. Причиною були не тільки масові скорочення, зменшення заробітної плати, а й підвищення цін на харчування, одяг, комунальні послуги. І навіть людина, у якої не було наміру не сплачувати борг, могла пропустити платіж.

Несплата кредиту сприймається банком як негативне явище, тому кожен позичальник перебуває під автоматичним наглядом системи. Що це означає? Гроші, які надходять на рахунок на сплату боргу, повинні бути внесені в дату розподілу - за 3-5 днів до закінчення платіжного інтервалу. В платіжний інтервал система зчитує дані, і якщо грошей немає або їх мало, це розцінюється як невиплата по кредиту. Після цього починається робота з позичальником - дзвінки співробітників, отримання листів, СМС-повідомлень. Розмови в залежності від кількості днів прострочення будуть все жорсткіше і жорсткіше. Дтелефонувати можуть родичам, друзям, колегам, начальнику, сусідам. Але все це відразу припиняється після погашення пропущених платежів.

На питання про те, скільки можна не платити за кредит для попадання в перелік, складно дати відповідь. У більшості випадків банк бере до уваги, не скільки неповернення кредитів, скільки інші дії боржника:

  • оформлення угоди на іншу людину;
  • за підробленими документами;
  • подача банком позову до суду з вимогою виплати боргу;
  • передача справи колекторам.

Як вийти з ситуації?

Насправді зробити це проблематично, так як дізнатися чи є ви в чорному списку по кредитах буде складно, тому всі спроби 100% -ї гарантії не принесуть. Однак закрити борг все ж необхідно. Якщо ж справа передана до суду, внести оплату можна ще на стадії розгляду і надати суду квитанції про оплату. Тоді рішення буде винесено на вашу користь.

Допустима ситуація, коли рішення винесено заочно, і ви про нього нічого не знали. На жаль, судова повістка може до вас просто не дійти і про день, дату судового засідання ви не будете оповіщені. В силу ігнорування норм цивільного процесу, справу за фактом може перейти на стадію примусового виконання, коли арештовується майно і рахунки. Тут важливо розуміти, що невиплата кредиту все ще може бути виправлена - досить просто оплатити вимоги державного виконавця.

Багато людей стикаються з проблемою відмови по кредиту в банку. Але так чи все категорично з системою або можна все ж кілька разів пропустити оплату і не переживати про свою кредитну історію?

Якщо немає грошей, щоб погасити борг, спробуйте оформити позику в іншому місці. Немає нічого страшного, щоб взяти гроші в борг для погашення боргу. Коли це єдиний вихід із ситуації, ним необхідно скористатися.

На що впливає кредитна історія (КС)?

Неповернення кредиту банку негативно впливає на КС і створює проблеми при подальшому оформленні. Причина, чому відмовлено, не вказується, тому клієнту залишається тільки здогадуватися, що сталося - банк не влаштував дохід або місце роботи тощо. Взяти кредит з поганою кредитною історією завжди складно, однак вихід все ж є.

Останнім часом популярністю користуються онлайн-сервіси, наприклад, Mycredit, які кредитують на менші суми, однак більш лояльно ставляться до клієнтів.

Оформити заявку на кредит від Майкредіт можна в будь-який час доби на сайті. Навіть якщо ви перебуваєте в переліку боржників, на сервісі ви все ж зможете отримати кредит без довідок про доходи за 20 хвилин.

Основні переваги кредитування:

  • до 3000 грн терміном до 35 днів;
  • потрібен тільки паспорт та ІПН;
  • ніяких застав і поручителів;
  • без відвідування відділень - все відбувається через сайт;
  • гроші зараховуються відразу на карту;
  • найнижча комісія в Україні - всього 0,99% в день.
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи