В яких банкоматах можна зняти гроші без комісії?

bez-comisii-bank

Сьогодні практично кожен українець не може обходитися без кредитки або накопичувальної картки, адже такий спосіб оплати та зберігання практичний у використанні. Їх власники простіше отримують кредит в банку. Якщо ви вже взяли гроші в кредит на картку, потрібно ознайомитися з місцями переведення в готівку. Головний показник - відсутність переплат за цю функцію. У цій статті розглянемо, в яких банкоматах немає комісії, а також де зняти готівку без комісії за межами України.

Дізнатися, в якому банкоматі можна зняти без комісії, можна попередньо ознайомившись з умовами тарифного плану, зазначеними в договорі та на офіційному сайті.

Як зняти гроші без комісії в своєму банку?

    Сьогодні багато українських фінансових структур пропонують зняти гроші в банкоматі без комісії, але кожна встановлює індивідуальні внутрішні правила:

  • Безлімітна кількість переведення в готівку;
  • Визначено ліміт безвідсоткового зняття (приблизно 10 000);
  • Фіксоване число звернень на місяць (в середньому, 2-4 рази).

Ми зібрали найбільші національні мережі, де банкомати не беруть комісію:

Банк Вартість обслуговування, річна Можливість безкоштовного зняття Додаткові умови
Альфа-Банк 1000 + Від 10 тисяч грн
УкрСибБанк 75-1100 + Тільки зарплатні рахунки
ВТБ Від 200 + -
ПУМБ 500-1500 + -
Креді Агриколь 100 + -
Приват Від 0 + -

Таблиця показує: провідні компанії українського ринку надають зняття грошей в банкоматі без комісії. Це стосується зарплатних, пенсійних, соціальних носіїв. Але як зняти гроші з картки приватбанку без комісії, якщо мова йде про кредитки? Власні фінанси доступні з фіксованою ставкою 1%. Позикові фінанси переводяться в готівку за плаваючою ставкою (змінюється в залежності від суми: за тисячу - 4%).

Отже, в банкоматі можна зняти гроші з кредитної картки без комісії, коли це передбачено тарифікацією. Як правило, це обумовлює платне обслуговування. Наприклад, кредитки від Альфа та Ідея Банку дозволяють знімати безкоштовно в будь-яких пунктах країни. Але такі переваги пропонують далеко не всі компанії.

Зняти гроші без комісії в іншому банку

Як відомо, багато фінансових організацій укладають угоди про співпрацю, в результаті яких в їх банкоматах можна зняти гроші з картки без комісії клієнтам обох сторін. В інших банках-партнерах можуть просто знизити відсоток за користування.

Перше, що необхідно знати, в яку мережу входить ваша компанія:

  • Простір;
  • Радіус;
  • Атмосфера;
  • Укркарт.
Радіус Атмосфера Укркарт Простір
ПУМБ Креді Агриколь Укргазбанк Ощад
Фамільний ОТП Глобус Укрексимбанк
Кредит Дніпро Південний Скай Укргазбанк
Метабанк Ідея Богуслав Скай
Грант БТА Оксі Альянс
ВТБ Український капітал КІБ Глобус
Промислово Фінансовий Приват
Кредобанк Південний
Укрсоцбанк Альфа
Таскомбанк

Партнерами Укрсиббанку є наступні:

  • Правекс;
  • Ощадний;
  • Укрсоцбанк.

Наприклад, Ощадний банкомат не бере комісію з користувачів "Укргазбанку", "Укрексімбанку", "Міжнародного інвестиційного". Якщо ж ваш банк не входить в число партнерів, то готуйтеся заплатити 1,5% від суми плюс 5 гривень додатково.

Щоб дізнатися, де зняти гроші з картки альфа банк без комісії, досить знайти назву в таблиці та подивитися інших членів кооперацій. На офіційному сайті міститься повний перелік пунктів переведення в готівку без доплат.

Зняти гроші без комісії за кордоном

Мандрівникам і бізнесменам перевести в готівку кошти знадобитися і за межами країни. У такому випадку потрібно грунтовно підготуватися заздалегідь, щоб не потрапити в складну ситуацію в незнайомому місці.

Банк Відсоток за готівку Відсоток за конвертацію валюти
Приват 1% плюс 30 грн Немає
Ощадный 1% 1%
Райффайзен Аваль 1.5% + 15 грн 1%
ПУМБ 1,5% 1%

Як видно з таблиці, найвигідніше оплачувати покупки безготівковими платежами, оскільки банкомати без комісії кошти не видають, доводиться переплачувати за цю опцію. Ми рекомендуємо брати з собою в подорож як накопичувальну, так і кредитну. Першою найлегше здійснювати оплати, з другої можна скористатися лімітом, адже в іншій країні кредит готівкою взяти не буде можливості.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи