Як дізнатися чи подав банк на вас до суду?

podal-li-bank-v-sud

Клієнти, які одного разу перестали виконувати зобов'язання по кредиту, турбуються, як можна дізнатися чи подав банк на мене до суду. Зазвичай, за адресою прописки надходить лист, в якому інформують боржника про позов. Другий варіант як дізнатися, що банк подав до суду - телефонний дзвінок від співробітника організації. Вам повинні повідомити місце, дату та час проведення засідання. Якщо є сумніви, можна перевірити інформацію, не виходячи з дому. Потрібно зайти на сайт суду, в якому планується розгляд справи, і в розділі "Судове діловодство" знайти своє прізвище. Якщо воно зазначене в списках, це означає, що потрібно озброїтися доказами та з'явитися в належний час.

Коли банк подає до суду на боржника

У кредитному договорі вказують, що відповідальність настає вже після першого прострочення, але по факту в суд не подають через один пропущений платіж. Той момент, коли банк подає до суду на боржника, у кожної фінансової компанії різний. Це залежить від внутрішніх установок і правил, в тому числі від таких параметрів:

  • Кількості пропущених платежів. Встановлюється певний допустимий ліміт, перевищувати який не можна, після чого клієнту надсилають повістку;
  • Суми боргу. Коли заборгованість обкладається пенею і зростає, банку має сенс повернути свої кошти назад;
  • Заставне майно. Банк не чекає довго повернення коштів, якщо є майно в заставі, яке він може перейняти за рішенням суду.

Що робити якщо банк подав до суду

Одержувачу повістки не варто ігнорувати засідання не за яких обставин, а краще підготуватися та дізнатися, що робити якщо банк подав до суду. Існують 2 основні позиції відповідачів:

  • Повне ігнорування листів, дзвінків, засідань. Це доводить, що людина згодна зі звинуваченнями і сумою заборгованості;
  • Активна участь в процесі. Подібна поведінка показує, що відповідач не згоден або з фактом звинувачення, або із сумою боргу.

Щоб захистити свої інтереси максимально продуктивно, потрібно:

  • Зібрати всі можливі документальні докази (договори, виписки по рахунках);
  • Найняти банківського адвоката (який займається виключно спорами у фінансовому секторі);
  • Надати довідки та інші документи, що підтверджують складне фінансове становище. Якщо ви просили про реструктуризацію або іншу подібну програму, а вам було відмовлено, то це рішення зіграє на вашу користь. Головне, щоб були копії заяв або відмова в письмовому форматі.

Чи може банк забрати майно

Багато людей бояться втратити житло в суперечці з фінансовою структурою. Але чи може банк забрати майно і як це відбувається?

1) Якщо нерухомість/автомобіль були в заставі;

2) Якщо сума боргу перевищує всі допустимі ліміти.

Якщо ви виконуєте свої зобов'язання за договором вчасно, то немає сенсу хвилюватися за свою квартиру. В іншому випадку - готуйтеся до суду, оскільки банк сам по собі не має права нічого забирати. Всі дії з передачі прав власності відбуваються виключно за рішенням суду.

Як можна вирішити проблему

Якщо вам принесли повістку, але ви не згодні з якимись з претензій, тоді запасайтеся терпінням і заручайтеся підтримкою професіонала-юриста. Щоб непередбачені витрати на адвоката не сильно вдарили по кишені, а кредит в банку готівкою не схвалюють, можна звернутися в МФО за швидкою фінансовою допомогою. Сервіс онлайн-кредитування MyCredit перерахує гроші на картку за 15 хвилин. На схвалення не впливає погана КІ, активні прострочення та інші неприємності. Навпаки, компанія завжди готова допомогти у важкий момент, коли інші відмовляють.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи