Чому банки відмовляють у кредиті підприємцям?

pochemy-ne-dayt-ip

Відкриваючи приватну справу, багатьох турбує питання, чому банки відмовляють у кредиті індивідуальним підприємцям, і воно не безпідставне. Справа в тому, що фінансові структури бояться ризикувати і надавати фінанси не стабільному клієнту, тому що малий бізнес є ризиковим проектом.

Оскільки кредитування юридичних осіб має особливості, спочатку потрібно розібратися в причинах можливої відмови, щоб бути готовим до всього.

Головні причини відмови ІП

Причини відмови в кредиті можуть бути різні, адже у кожної організації свої вимоги та внутрішні порядки. Ми склали список стандартних критеріїв, чому банки не дають кредити підприємцям:

  • Низький рівень доходу;
  • Кредитний рейтинг низький, тобто були проблеми з минулими виплатами;
  • Вказані недостовірні дані. Це досить поширена ситуація, коли заявник намагається обдурити банк, але тут проводиться ретельна перевірка. Крім того, внести невірну інформацію можна випадково, просто допустивши помилку при заповненні;
  • Якщо бізнес новий і функціонує недовго;
  • Якщо він не приносить доходу або не стабільний;
  • Відсутність можливості надати заставу.

Таким чином, запит не пройде кредитний скоринг, тобто спеціалізовану програму по прорахунку платоспроможності клієнта, і йому відмовлять в коштах.

Що робити юридичній особі у разі відмови?

Перше, що потрібно зробити, перевірити кредитну історію. Якщо вона не зіпсована колишніми заборгованостями, то:

  • Зменшіть запитувану суму. Позичальник може необ'єктивно розцінювати свої можливості, тому слід прорахувати суму, що відповідає рівню доходу;
  • Попросити когось із близьких виступити поручителем;
  • Поцікавитися які банки дають кредит іп крім того, де було відмовлено;
  • Шукати інші альтернативні джерела фінансування.

А чи є шанс на схвалення?

Якщо при всіх намаганнях взяти кредит в банку не вдалося, є спосіб отримати гроші швидко і без бюрократичних проблем. Сервіс онлайн-кредитування MyCredit оформляє позики без довідок про доходи, без застави і поручителів. Первісна максимальна сума - 4 000 гривень, але вона збільшується з кожним новим зверненням. До того ж при першій співпраці вона видається під мінімальну ставку – 0,01%.

Отримати відмову в Mycredit практично нереально, оскільки кошти отримують навіть люди з поганою КІ.

Весь процес займає не більше півгодини, при цьому абсолютно неважливо, де ви знаходитеся і який зараз час доби. Головне – мати під рукою паспорт, ІПН, картку будь-якого банку України і доступ до інтернету.

Ще один важливий плюс для іпешника - не потрібно вказувати цілі та надавати фінансову звітність: ви можете розпоряджатися фінансами на власний розсуд.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи