Скільки кредитів можна взяти в одному банку?

credit-v-odnom-banke

Плануючи серйозну покупку (наприклад, автомобіль), середньостатистичний українець потребує позики, щоб оплатити товар єдиним платежем. А якщо кредитор не схвалює необхідну суму в борг? В такому випадку клієнт закономірно звертається за ще однією позикою. Розберемося, а скільки кредитів можна взяти в одному банку?

Законом нашої країни не заборонено мати два або більше кредитів одночасно в одному банку. Рішення, скільки можна взяти кредитів в одному банку конкретному клієнту приймається всередині організації. Це залежить від таких показників:

  • Платоспроможність. Загальна сума за кредитними зобов'язаннями не повинна перевищувати 50% від доходу;
  • Сумлінності у фінансових відносинах. Якщо позичальник справно вносить платежі за поточними боргами, то додатковий кредит готівкою в банку йому схвалять;
  • Кредитної історії. Якщо він не числиться в списках боржників і має хорошу КІ.

Чи можна взяти кредит в декількох банках?

Взяти кредит в декількох банках також не забороняється законодавчо. Будь-який позикодавець ретельно перевіряє потенційного позичальника на наявність поточних позик. Потім відбувається розрахунок його платоспроможності, враховуючи загальний дохід і зобов'язання за наявними платежами. Якщо заявник має допустимий рейтинг, йому схвалять отримання коштів в іншій фінансовій компанії.

Отже, щоб взяти кредит в декількох банках, потрібно мати відповідний рівень зарплати або пасивного доходу - на це дивляться в першу чергу.

Яка максимальна сума кредиту в Україні?

Фіксованого максимуму серед фінансових структур немає. Для кожного окремого випадку менеджери вираховують допустимий ліміт, на що впливає:

  • Розмір щомісячного доходу (і активного, і пасивного);
  • Офіційна робота та її стаж;
  • Майно у володінні;
  • КІ.

Максимальна сума кредиту встановлюється кожним кредитодавцем персонально. Наприклад, УкрСибБанк не дасть більше 150 000 грн споживчої позики, а Альфа-500 000 гривень. Цей діапазон різниці залежить від самої компанії.

Куди можна звернутися за допомогою?

Якщо не вийшло додатково взяти кредит в банку, не варто засмучуватися раніше часу, оскільки є інші варіанти знайти додаткові кошти:

  • Оформити кредитну картку з невисокою процентною ставкою і поступово підвищувати її ліміт;
  • Отримати фінанси в ломбарді під заставу цінного майна, але не варто забувати про те, що його можна позбутися, якщо не вносити платежі вчасно;
  • Подати заявку в МФО. Мікрофінансові організації більш лояльні до користувачів, тому відсоток схвалення у них перевищує 90%. Взяти гроші без довідок і з поганою КІ можна в сервісі онлайн позик Mycredit, який працює 24 на 7 без вихідних і свят.
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи