Де позичити грошей в інтернеті?

gde-zanyat-deneg-v-internete

Інтернет-кредитування вже давно витісняє стандартне банківське і привертає все більше українців. Але деякі все ж побоюються брати кошти в борг, коли не бачиш своїми очима ні співробітників, ні документів. Давайте розберемося, чи безпечно це і які є альтернативи?

Ринок кредитування в Україні досить різноманітний. Крім банків, можна зайняти грошей в ломбардах, кредитних спілках, онлайн-сервісах. Але якщо з першими двома багато вже давно знайомі, онлайн-кредитування для деяких все ще залишається загадкою. Що це і в чому відмінність між тим, щоб позичити гроші в Інтернеті і банку:

  • немає необхідності відвідувати відділення;
  • підпис в договорі ставиться в електронному вигляді;
  • не потрібно витрачати час на збори документів: довідок про доходи, майно і т.п .;
  • без застав і поручителів;
  • можна зайняти грошей з поганою кредитною історією;
  • швидко прийняття рішення по заявці.

Насправді багато хто побоюється новий формат кредитування лише за нестачі знань. Такі організації, як і банки, обов'язково підлягають реєстрації. Укладення договору за підписом кожної сторони виключає факт шахрайства, так як в разі виникнення суперечок, договір можна оскаржити в судовому порядку. Ті, хто вже один раз звертався до послуг онлайн-позичальників, відзначають, що це дійсно зручно. Головне, повернути вчасно платіж і тоді можна звернутися за послугами повторно в будь-який час.

Також можна розглянути інші доступні способи.

Варіант 1: Зайняти у друзів

Здається, що позичити гроші в борг у друзів - найпростіше. Завжди можна домовитися про суму, про терміни, а якщо виникнуть проблеми, друг погодиться і почекає з оплатою, і відсотків не попросить. А деяким настільки щастить з друзями, що борг можна навіть не повертати.

Але з середньою зарплатою по Україні 6000 грн складно оплатити всі витрати, а не те щоб зайняти грошей терміново комусь. Тому якщо і вдасться позичити, то невелику суму.

Варіант 2: Зайняти у приватної особи

Ще один спосіб - знайти знайому людини, яка під розписку надасть суму. Це не обов'язково повинен бути підприємець, це може бути будь-який знайомий або колега, наприклад. Але тут теж не все так легко. Важливо скласти розписку, яка буде мати юридичну силу - вказати ПІБ позичальника і кредитора, їх дані, суму боргу, спосіб виплати і термін.

Позичити гроші у приватної особи можна на будь-яку суму, але угоду бажано оформити у нотаріуса. Після виплати заборгованості розписка повертається позичальнику, а для підстраховки краще попросити написати кредитора, що «борг виплачений і претензій немає».

Варіант 3: Зайняти у кредитної організації

І все-таки зайняти гроші до зарплати надійніше у юридичної особи. По-перше, є гарантії, що не буде обману, по-друге, можна розташовувати власним часом і позичити гроші тоді, коли зручно вам. В Україні це можна зробити в:

Кредитна організаціяВідсоткова ставкаСума кредитуУмови взяття
Moneyboom 1,66 2000 Старше 18 років, карта Visa/MasterCard, паспорт
CreditOn 1,99 15000
Topcredit 1,9 15000
Moneyveo 1,6 3500
MyCredit 0,99 3000

З приводу переплати переживати не варто. Якщо вибирати найвигідніший сервіс, в MyCredit, за 10 днів за 100 грн доведеться виплатити всього 9,9 грн. Взяти кредит від Майкредіт можна в будь-який час доби і навіть допомоги у друзів шукати не потрібно.

А нові клієнти можуть зайняти грошей без відсотків в сумі до 500 грн, що дуже зручно, коли потрібна невелика сума для вирішення побутових проблем: ремонт техніки, раптові гості або оплата комунальних послуг.

Майкредіт - офіційно зареєстрована юридична особа і здійснює кредитування на законних підставах. З кожним клієнтом полягає юридичний договір, де фіксуються всі умови. Угода абсолютно безпечна, так як по суті Майкредіт працює за принципом банків, тільки в новому сучасному форматі.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи