Чи варто брати в ломбарді кредит під заставу землі?

lombard-grownd

Ломбард кредит під заставу землі може стати дуже доречним, коли терміново потрібна велика сума, а банк відмовляє. Перед тим як звертатися до такого виду кредитування варто вивчити всі нюанси і можливі ризики. У статті ми розповімо, що чекає вас при оформленні кредиту в ломбарді і які можуть бути наслідки прострочення в таких організаціях.

Як отримати кредит під заставу земельної ділянки?

Для отримання позики треба звернутися у відділення обраної організації-кредитора. Обговоривши всі нюанси зі співробітником, разом з ним вам необхідно буде виїхати на об'єкт, де фахівець проведе оцінку ділянки. Якщо заставна ділянка підходить під всі вимоги - ви повертаєтеся в відділення. Вам запропонують кредитний продукт, який відповідає виду заставного майна і вашим побажанням. Далі буде складено договір, що закріплює відносини сторін, і останнім етапом буде його підписання.

Ми рекомендуємо уважно вивчити документи перед тим як залишати на них свій підпис. Якщо не знайшли відповідь на будь-яке питання, що вас цікавить - задайте його безпосередньо співробітнику. Особливу увагу варто приділити розділу, де прописана ставка і штрафи в разі прострочення.

Умови ломбардного кредиту під заставу землі

Правила видачі позики під заставу висуваються кожним підприємством самостійно відповідно до внутрішніх правил та законодавства. Однак є загальні моменти, які характеризують всі установи такого виду:

  • клієнт може одержати не більше 80% від оціночної вартості нерухомості;
  • оцінка здійснюється працівником кредитуючої організації, тому будьте готові, що ціна може бути занижена;
  • об'єкт, який служить запорукою повинен бути без юридичних обтяжень;
  • земельне майно обов'язково має належати заявнику особисто;
  • необхідні документи зводяться до мінімуму - паспорт, підтвердження власності, ІПН;
  • нотаріальні послуги і держмито сплачує позичальник;
  • заявка обробляється протягом одного дня.

Необхідні документи для оформлення

Що стосується документів для отримання ломбард кредиту під заставу земельної ділянки, вам будуть потрібні наступні:

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код;
  • документи, що підтверджують право володіння;
  • кадастровий і технічний паспорт, дозвіл на будівництво;
  • довідка про відсутність будівель на ділянці.
  • Перелік може розширюватися або звужуватися в залежності від правил і вимог конкретного кредитора.

    Яку суму можна отримати і на який термін?

    Отримати споживчий кредит під заставу земельної власності можна на велику суму. Вона буде залежати від оціночної вартості майна, яка в свою чергу залежить від місця розташування, інфраструктури, стану, розміру та інших факторів.

    Пропонуємо ознайомитися з головними умовами кредитування під заставу ділянки, які висувають популярні українські ломбарди.*

    Ломбард Можлива сума (грн) Ставка (%)
    Каштан 2000 до 80% від вартості від 2% щомісяця
    UniGroup до 80% вартості майна від 30% до 36% річних
    Creditnal не вказано від 1% до 3% в рік
    str-finance до 80% від оцінки від 2% на місяць

    * Інформація з офіційних сайтів названих компаній

    Що виграє Ломбард в разі вашої невиплати в термін?

    Кредитування під заставу майна загрожує тим, що в разі прострочення клієнт може позбутися своєї власності.

    Сума під поруку землі видається досить велика і є ризик просто не встигнути виплатити її в установлений термін. При таких обставинах майно перейде в розпорядження організації-кредитора абсолютно законно, і повернути його назад може вже не вийти.

    Чим ризикуєте ви?

    Для клієнта ризики такого фінансування складаються не тільки в можливості втратити нерухомість в разі несплати.

    В першу чергу, варто знати, що оцінку об'єкта виробляють співробітники ломбарду. Дуже часто оціночна вартість навмисно знижується і клієнт може не отримати тієї суми, на яку розраховував.

    Також є ймовірність потрапити на шахрайську організацію. В такому випадку можна не просто не отримати позику, а позбутися ділянки навіть не підозрюючи про каверзу. Ми рекомендуємо звертатися тільки в перевірені фірми і уважно читати пункти договору.

    Альтернативні варіанти

    Існують й інші варіанти, де можна взяти в борг досить велику суму. У таблиці нижче розглянуті нюанси кредитування в різних організаціях.

    Умови Банки Приватна особа Ломбард
    Відсотки від 10% річних від 30% річних від 12% річних
    Період кредитування до 5 років до 2 років не обмежений
    Час розгляду заявки протягом двох тижнів тиждень і більше 1 день
    Документація довідка про доходи, документи на землю, паспорт громадянина України, технічний паспорт на майно, ІПН, податкова, фінансова звітність право власності на землю, документ, що підтверджує особу документ, що підтверджує право власності, паспорт, ІПН
    додатково всі умови чітко прописані в договорі, однак, є можливість отримання відмови всі нюанси затверджуються усною або письмовою домовленістю сторін вартість об'єктів часто навмисно знижується

    Як правило, заставу землі розглядають тоді, коли потрібна велика сума (наприклад, потрібні гроші на лікування або виникли непередбачені великі витрати), а часу на її пошуки немає. Опинившись у такій ситуації, ви можете брати кредит без застави в сервісі Майкредіт.

    Ми розробили максимально вигідні умови для наших клієнтів. У Майкредіт можна запросити кредит до 10 000 грн за 20 хвилин без зайвої паперової тяганини - вам знадобитися тільки паспорт і код. Якщо потрібна сума до 50 000 грн, то ви можете її отримати, взявши на кожного члена сім'ї по 10 000 грн. Кредит онлайн дозволяє не витрачати час на проїзд, черги і забрати всю суму відразу, як тільки вона знадобилася.

    У нас мінімальний відсоток, прості умови, ніяких додаткових вимог і проста процедура повернення без ризику для вашої власності.

    Залиште свій коментар
    Будь ласка, введіть Ваше ім`я
    Будь ласка, введіть Ваш коментар
    captcha=feedback
    Введіть символи