Суд з банком по автокредиту

sud-avtocredit

Багато хто оформляють кредит на авто, оскільки самостійно викласти велику суму сучасному українцю не під силу. Але і виконувати свої зобов'язання по позиці вдається далеко не кожному. У таких випадках виникають прострочення, в результаті яких боржника очікує суд з банком по автокредиту. Оскільки придбане авто є предметом застави, банк може спробувати стягнути його за рішенням суду. Щоб не допустити такий результат, є два шляхи вирішення:

  • Піти на мирову з кредитором, не доводячи справу до державних служб;
  • Відстоювати свою позицію в суді.

Штраф за прострочений кредит

Будь-яке, навіть найменше порушення, обкладається санкціями з боку позикодавця. Штраф за прострочений кредит — це фіксована грошова сума, розмір якої фіксується в кожному фінансовому договорі. В середньому, в банках України його розміри варіюються від 50 до 150 грн, але з кожним наступним порушенням вони мають властивість збільшуватися. Також за кожен день прострочення налічується пеня (тобто певний відсоток від суми позики). Вона становить 0,1-1%. При довгостроковій позиці (кредит на машину) карають разовим підвищеним штрафом, який значно перевищує розміри звичайного.

Чи може банк забрати майно за борги

Позика на автомобіль передбачає заставу, оскільки це довгостроковий вид позики. А чи може банк забрати майно за борги, у разі стабільних прострочень? Сам по собі банк нічого не забирає, тому що не наділений такими повноваженнями. Питаннями передачі прав власності уповноважений займатися судовий орган. Всі наступні дії відбуваються виключно за його рішенням. Боржник може запросити програму "Кредитні канікули" або реструктуризацію боргу, тільки це потрібно зробити до того, як справа потрапить у реєстр досудових розглядів. Але якщо клієнт не реагує на повідомлення від банку і продовжує ігнорувати внесення платежів, суд стає на бік позивача.

Як боротися з банком в суді

Ми зібрали рекомендації, як боротися з банком в суді:

  • Для початку потрібно інформативно підготуватися, проконсультуватися з фахівцем, дізнатися про ризики, про шанси на виграш;
  • Зібрати повний пакет документів, починаючи від договору, закінчуючи чеками;
  • Важливо підтвердити наявність обставин, які не залежать від боржника, і внаслідок яких клієнт не мав можливості платити за позикою. Це може бути довідка про скорочення з роботи, виписка про операцію, пожежа і т. д.;
  • Щоб виграти суд у банку по кредиту за невеликий термін, краще найняти кредитного юриста.

Поради для позичальників

  • Не допускайте ніяких прострочень і затримок в оплаті;
  • Якщо вас повідомили про намір подати в суд, негайно зв'яжіться з менеджером і запросіть пролонгацію;
  • При виникненні фінансових труднощів, ознайомте банк з ними;
  • Якщо не вистачає коштів на регулярний платіж, і немає часу оформляти кредит у банку готівкою, можна отримати гроші від МФО в день звернення. Сервіс онлайн-кредитування MyCredit зарахує на картку до 10 000 гривень всього за 15 хвилин у будь-яку годину дня і ночі.
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи