Кредит для ФОП в Україні

cred-fop

Кредит для ФОП в Україні має затребуваність в тому випадку, коли підприємець або тільки починає власну справу, чи розширює вже існуючу. Новачкам в бізнес сфері, як правило, набагато складніше отримати фінанси в борг, оскільки немає стовідсоткової гарантії отримання прибутку, який забезпечує стабільне повернення. А ось вже відкриті, що зарекомендували себе і успішно функціонують на споживчому ринку фірми, можуть отримати кредит для бізнесу у великому обсязі за спрощеною схемою.

Умови кредитування ФОП в Україні

Є кілька варіантів отримати гроші приватним підприємцям:

  • овердрафт-спосіб резервування коштів, рівних місячному обороту підприємства. При виникненні потреби компанія звертається до банку-кредитора, а той в свою чергу проводить операцію і виділяє гроші, які відповідають можливому ліміту;
  • позика на поповнення фінансового обігу – короткостроковий тип позики, мета якої полягає в придбанні певних ресурсів, що забезпечують ефективність виробництва;
  • гроші на розширення і розвиток. Сюди входить закупівля необхідного оснащення, транспорту і т. д.;
  • на купівлю нерухомого майна;
  • агрокредит – придбання сільськогосподарської техніки, фінансування посівної і збиральної компаній, купівля обладнання та інше.

Є два варіанти, куди можна звернутися за фінансовою допомогою на розвиток підприємництва:

Пропозиція Правила оформлення Переваги
Мікрокредит Клиент повинен дати тільки паспорт і ІПН Швидкі терміни оформлення кредиту; Демократичні вимоги від кредиторів; Немає необхідності в заставі
Кредит у банку Паспорт, ІПН; Наявність звітності за останні 2 роки; Довідка про грошовий обіг протягом останніх 12 міс Великі суми кредиту; З'являється можливість купувати на ці гроші обладнання, транспорт, робочу техніку та інші товари, що збільшують виробництво компанії

Де можна взяти кредит для ФОП?

Взяти кредит для ФОП можна практично в кожному банку України. Крім того, клієнт має можливість обрати необхідний цільовий напрямок:

  • кредит на обладнання;
  • на автомобіль, який буде використовуватися в комерційних цілях;
  • на комерційну нерухомість;
  • на розвиток бізнесу;
  • на стабілізацію обігових грошових коштів.
Банк Сума, грн Терміни, міс Відсоткова ставка, %
Укрсіббанк Від 100 000 До 12 18,70% річних
Ощадбанк Від 100 000 До 36 21,37% річних
Приватбанк Від 200 000 Від 3 19,00% річних
Credit Agricole Від 200 000 До 84 19,85% річних

Іноді для здійснення успішного кредитування, клієнту доводиться стикатися з додатковими витратами, такими як страхування, здійснення незалежної експертизи, накладання обмежень на розпорядження майном і т. д. Саме тому слід зважено підходити до оформлення позички, щоб в кінцевому результаті не отримати збитків.

Крім цього, при зверненні в банківські структури велика ймовірність отримати відмову. Тому важливо врахувати всі переваги та недоліки і відштовхуватися від суми, якої вам не вистачає. Якщо у вас невелика справа і багато грошей позичати немає потреби – звертатися в банк немає сенсу.

Кредит для ФОП від МФО

Крім державних установ, взяти кредит на ФОП можна також в компаніях, що надають швидкі кредити - МФО. Але сума і період будуть тут на порядок менше.

МФО Сума, грн Терміни (днів) Відсоткова ставка, %
MyCredit 10 000 До 30 1,6
MoneyVeo 15 000 До 30 1,66
CreditOn 15 000 До 30 1,9
MoneyBoom 7 000 До 30 1,75

Підіб'ємо підсумки

Порівнюючи всі кредитні пропозиції, можна зробити висновок, що кожна з них має переваги та недоліки, і тільки вам вирішувати, що для вас в пріоритеті.

При зверненні в банк ви можете отримати велику суму на довгий термін з відносно прийнятним процентом. досить великими сумами і тривалим терміном кредитування. Але при цьому, вагомим мінусом є складна процедура оформлення і висока ймовірність відмови. У випадку з МФО, обсяг грошових коштів, які можна отримати у якості кредиту, а також терміни його погашення набагато менше, проте процедура кредитування максимально спрощена.

Крім того, мікрофінансові організації дають можливість оформити кредит онлайн, не витрачаючи при цьому час на бюрократичну тяганину і довгі черги. Однією з найпопулярніших серед українців є MyCredit. Затребуваність серед позичальників обумовлюється злагодженою роботою команди, швидкості оформлення заявок, лояльними вимогами до клієнта та вигідними умовами співпраці.

img
Катерина Колечко Кредитний експерт, MyCredit
Автор статті: Всі статті автора
Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи