Несплата кредиту 6 місяців: що робити з боргом?

ne-platil-6-m

Будь-який договір позики передбачає повернення боргу в обов'язковому порядку. Несплата кредиту 6 місяців може загрожувати абсолютно різними наслідками: від штрафу і пені до конфіскації майна.

Щоб розуміти, що саме станеться, важливо читати умови договору, де чітко прописані процедури і покарання за несплату кредиту. Якщо ви не хочете повертати гроші, будьте готові до того, що до вас можуть застосувати всі можливі санкції.

Наслідки несплати

Спочатку всі прострочені платежі відображаються в вашій кредитній історії, що значно її погіршує, знижуючи довіру до вас фінансових компаній і банківських установ. Там відображається розмір позики і дані про прострочені платежі, і штрафи, і прострочення. Навіть якщо ви зможете погасити прострочений кредит, дані в бюро кредитних історій залишаться.

Чим більше інформації про порушення договорів в історії, то з меншою ймовірністю можна стверджувати, що хтось захоче укласти новий договір з такою людиною. Історію позик будуть переглядати кожен раз до того, як прийняти рішення з питання видачі грошей. Якщо позичальник в минулому не платив кредит 6 місяців і отримає новий кредит, то відсотки будуть дуже високими, пропорційно ризику.

Звісно, крім занесення даних в кредитну історію, за неповернення будуть нараховані штрафи та пені, суми яких збільшуються щодня. І через невеликий час сума заборгованості значно зросте.

За умови, що оплата не проводиться кілька місяців, може відбутися передача кредиту колекторам, якщо це прописано в договорі. А це вже інший спосіб вирішення проблеми, коли в хід можуть піти погрози і шантаж, застосуватися сила.

Коли заборгованість по виплатах велика, банк має право подати документи до суду. Навіть за умови, що договір оформлявся без застави, банк має право вимагати опису майна: у будинок прийдуть судові пристави, виконають всі процедури, і майно може бути проданим, щоб заплатити борги.

Краще обрати відповідні схеми погашення кредиту, оскільки при несплаті можливі й інші проблеми:

  • При великій сумі боргу по аліментах, у вас можуть вилучити водійські права, якщо такі є.
  • Коли в договорі є поручитель, санкції будуть застосовуватися і до нього.
  • Позичальнику закриють виїзд за межі країни.
  • Можуть бути арештовані рахунки.

Як погасити кредит?

Важливо розуміти, що ситуацію «я не плачу кредит 6 місяців» однозначно потрібно вирішувати і не пускати справу на самоплив. Краще не ховатися від кредитора, не ігнорувати дзвінки та листи, потрібно знайти вихід (наприклад, допомога в погашенні кредиту). Обом сторонам буде дешевше домовитися про суть дій, ніж витрачати час і кошти на судовий розгляд або колекторів.

Можливі шляхи вирішення

Щоб розібратися з проблемою, існує кілька шляхів вирішення:

  • Попросити реструктуризувати борг. Наявну суму боргу розіб'ють на частини, збільшать термін виплат і призупинять нарахування штрафу.
  • Оформити рефінансування кредиту. Тобто взяти кредит для погашення кредиту, при цьому перший закриється без штрафів і постійного нарахування пені, а по іншому ви будете виплачувати заборгованість за новою схемою.
  • Позичити у знайомих або рідних. Тут є ризик того, що вам можуть надати допомогу, але при цьому ви поставите до відома про свою проблему. Багато хто хоче знайти рішення конфіденційне.
  • За наявності майна взяти потрібну суму в ломбарді.
  • Скористатися можливістю взяти кредит онлайн, звертаючись в МФО.

МФО - найбільш популярне рішення

Ті, хто розмірковує, як позбутися боргів, найбільш часто обирають саме таке рішення. У мікрофінансових компаніях великий відсоток схвалення заявок (на прикладі MyCredit - 96%), при цьому вони не цікавляться, для чого заявнику потрібні фінанси, не просять надати довідку про доходи або з місця роботи, привести поручителів.

Заявка подається онлайн в будь-який час доби і з будь-якого міста, прийняття рішення по заявці - від семи хвилин.

На сайті є кредитний калькулятор, який допоможе розрахувати розмір оплат на певний термін, і більше не буде ніяких прихованих комісій, страховок і іншого.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи