Як отримати кредит з простроченою заборгованістю?

credit-overdue

Прострочення по кредиту може стати не тільки причиною постійних дзвінків з банку і колекторів, а й нести за собою багато інших негативних наслідків.

Як можна швидко вирішити проблеми з банком і що робити, якщо кредитна історія (КІ) зіпсована?

Банківське кредитування в Україні за останні 3-4 роки зазнало чимало змін, які стосуються не тільки посилення процедури оформлення, а й контролю над виплатою боргу.

Отримати позику в банку стало складніше, ніж кілька років тому - «початковий» вік позичальника - 21-23 років, потрібна довідка про доходи, офіційне працевлаштування. А отримати кредит з простроченою заборгованістю в банку в принципі неможливо.

Але якщо деякі боржники не платять, тому що не хочуть, деякі все ж мають поважні причини: скоротили на роботі, зменшили зарплату, проблеми зі здоров'ям і т.п.

З кожною несвоєчасною виплатою КІ погіршується, і шанси на отримання наступної позики стають усе нижче. Наприклад, заборгованість по кредиту виїзд за кордон може обмежити. Звичайно, такі ситуації зустрічаються рідко - все залежить від розміру боргу і країни, в яку ви плануєте поїхати. Але важливо знати, що така ймовірність все ж існує.

Взяти кредит із заборгованістю реально не тільки в банку. Є кілька альтернативних варіантів.

Звернутися в ломбард

Оформити кредит в ломбарді - легкий спосіб, щоб знайти гроші. Правда, умови кредитування не будуть вигідними і, крім того, є головний недолік - отримати кошти без надання застави неможливо.

В якості застави можна надати золото, техніку, мобільний телефон і навіть шубу або велосипед. І хоча отримати кредит з простроченою заборгованістю в ломбарді легко, необхідно бути готовим до того, що майно буде оцінено набагато нижче ринкової вартості і вигідніше буде його просто продати. Хоча на це потрібен час. Кредит під заставу в ломбарді - швидкий, але далеко не найвигідніший спосіб вирішити проблеми.

Звернутися до приватного кредитору

В інтернеті можна знайти досить багато оголошень про послуги з пропозицією взяти кредит у приватної особи. Отримати можливо навіть більше ніж 100 000 грн, хоча переплата може становити понад 50%.

Недоліком такого виду кредитування є високий шанс зв'язатися з шахраєм, оскільки ніяких ліцензій приватні кредитори не мають і реальних договорів, що мають юридичну вагу, не укладають, хоча і дають можливість отримати кредит з простроченою заборгованістю фізичних осіб.

Зв'язатися з кредитним брокером

Кредитний брокер - посередник між банками і клієнтом. Брокер працює відразу з декількома банками і дозволить підібрати найбільш вигідний варіант або єдиний можливий, якщо хочете отримати кредит з простроченою заборгованістю і чорним списком. За свої послуги брокер бере комісію, але погашає її, як правило, банк. Найчастіше до брокерів звертаються, коли хочуть отримати товар в розстрочку в магазині. Тоді клієнту задають питання для анкети, подають заявки відразу в кілька банків і повідомляють про те, який банк і на яких умовах погодився видати кошти.

Знайти лояльний банк

Існує кілька способів, як отримати кредит з простроченою заборгованістю в банку. Швидше за все, це буде проблематично, але можна спробувати знайти лояльний банк, який або недавно відкрився, або проводить акції (зазвичай про те, що можна взяти кредит з поганою кредитною історією, буде повідомлятися в рекламі). Врахуйте, що на пошуки подібного варіанту може піти багато часу. Якщо все ж ви отримали відмову по заявці, причина не оголошується, відповідно, точно знати, чому так сталося - не можна.

Звернутися в МФО

Отримати кредит з простроченою заборгованістю 1 рік також можливо в мікрофінансовій організації (МФО). В Україні працює близько 700 сервісів, де за 15-40 хвилин можна оформити кредит і забрати кошти.

Майкредіт, наприклад, є однією з найбільш вигідних організацій, де кожен новий клієнт може запросити до 3 000 грн, а кожен повторний - до 10 000. Тут також можливо взяти кредит щоб погасити прострочений кредит і, тим самим, вирішити ситуацію з банком.

Кредит рейтинг України говорить про те, що даний сервіс займає лідируючі позиції серед МФО за якістю і вигідністю угоди.

Якщо ви допускали прострочення і кредитна історія зіпсована, варто подумати над тим, як відразу закрити борг і виправити ситуацію. Рефінансування кредиту може допомогти, але банк не завжди йде на поступки. Тому, щоб внести перший платіж і поліпшити КІ (а в подальшому, можливо, все-таки домогтися реструктуризації), краще позичити в Майкредіт і вже через 15 хвилин оплатити борг.

Залиште свій коментар
Будь ласка, введіть Ваше ім`я
Будь ласка, введіть Ваш коментар
captcha=feedback
Введіть символи